Jobbet på sistone

Titti SchultzStockholm3 Comments

En stor lyx med mitt jobb är att jag får träffa så många spännande människor. Sedan jag började på Sveriges Radio så har jag möjlighet att göra ett program där man dels får tid att prata ordentligt med sina gäster, här litar man på att lyssnarna faktiskt vill och orkar lyssna. Vi har kända, aktuella och spännande gäster. Vi har också helt okända gäster som har intressanta eller viktiga saker att berätta. Bara den senaste veckan har en före detta gängledare, en transperson som arbetar hårt mot självmord bland hbtq-personer och en tobaksavvänjningsexpert besökt studion, bara för att nämna några. Mycket stimulerande även för mig som programledare och för dig som lyssnar – hoppas jag av hela mitt hjärta – men det verkar så!

Azita Shariati, vilken kvinna! Hon har bott i Sverige i 28 år, hon är född och uppväxt i Iran. Att det blev Sverige var för att hennes livs kärlek, även han från Iran, flyttade hit för han fick jobb här. För kärlekens skull följde hon honom hit. Hon har skrivit en bok om sin livs- och yrkesresa. Nu är hon vd för Sodexo, hon chefer över 8 000 personer. Hon har numera hälften kvinnor bland cheferna i företaget och hon har många kloka tankar kring ledarskap. Det var hennes son som peppade henne att skriva boken.Hennes berättelse är mycket inspirerande!

Några av de knappar, reglar och rattar som jag sköter varje morgon.

Nykäre Calle Schulman hälsade på i torsdags. Vi pratade om vad det är han egentligen jobbar med och om hur det är att växa upp med en alkoholiserad mamma. Och hur är det att ha en bror (Alex) som skriver böcker om sin uppväxt som faktiskt också är Calles uppväxt.  Calle gav ett klokt och roligt intryck.

Mitt i veckan drog Farzad, min morgonkollega, och jag i väg och överraskade en kille som av var lyssnare utsetts till Stockholms Skönaste Göteborgare. Erik Lanne heter han, den sköne.

Lunch på Ljunggrens med mina kollegor som jag tycker mycket om. Alla slog till på tempurarulle med tonfisk, smarrigt. Jag, Louise som är producent och ett jäkla geni, min morgonpartner in crime Farzad och Sebastian som chefer över morgonprogrammet i sociala medier. Sebastian är en exceptionellt behaglig person, mild, vänlig och väldigt rolig.

David Batra avlöste Ann Post i studion i fredags. Ann är tobaksavvänjningsexpert och vi pratade om utmaningarna med att sluta snusa (och röka) som ju Farzad kämpar med. Nu har han varit snusfri i drygt två veckor och det gör mig väldigt glad. Ann hade en massa positiva och kloka saker att säga. Bland annat fick Farzad veta att hans spermier redan mår bättre efter att han slutat snusa. Det gjorde honom välsdans glad.

Herr Batra och jag.

Petra Mede. Unikum. På bästa sätt. Så klok, snabb, vass och makalöst rolig. Saknar henne direkt hon lämnar studion.

Sveriges Radios byggnad byggdes på 60-talet och den är väldigt ful. I bland är fult så fult att det blir fint. Som i strålande solsken till exempel.

Kvinnan och fenomenet Mia Törnblom. Det här var en helt annan jobbgrej än radio. Vi hade ett möte Mia och jag, när mötet nästan var slut fick Mia bråttom, så hon avslutade mötet på ett effektivt sätt – knöt i hop hennes och min påse samtidigt som hon sminkade sig för nästa punkt på hennes program för dagen. Föredömligt. Mia hjälper mig pilla ihop en föreläsning. Jag ska känna lite på det här med att föreläsa, mycket för att Mia bett mig snäll några gånger och för att det finns andra som hört av sig och verkar vilja höra vad jag lärt mig om kommunikation och ett liv i radio med kändisar, bökiga chefer och andra kollegor, hur jag ser på min egen roll och mina erfarenheter kring kommunikation. Vi får se vad det blir och hur mycket jag gasar på det. Jag har dock två datum inbokade så det är viktigt att jag får i hop en föreläsning och det är mycket viktigt för mig att det blir BRA! Den tredje maj i Göteborg och den 10 maj i Stockholm… Pirrigt. (Jag är en av föreläsarna/talarna under Motivationsdagen 3/5 – Gbg och 10/5 Sthlm.)

 

Tycker du att det är lite kul att se hur det funkar i en radiostudio och tycker att det är lite kul att följa med mig till jobbet så instagrammar jag (@tittischultz) titt som tätt från studion och missa inte mina instastories! P5 har också ett instagramkonto, P5STHLM, följ gärna mig och mina kollegor på jobbet där. Ibland blir det livevideos och det är alltid mycket av det som händer i studion där och då!  I morgon bitti kör vi igen! 05.59 brakar jag och Farzad igång. Varje vardagsmorgon.

Vill du lyssnar på det vi gör, live eller i efterhand så kan du göra det här!

 

Kram, Titti

 

 

3 Comments on “Jobbet på sistone”

  1. Verkligen kil och spännande jobb! Fortsätt att skriva om det för jag älskar att läsa din blogg och din Instagram. Hoppas du haft/har en Trevlig helg! /Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *