OM TITTI

Titti Schultz är en av landets mest erfarna programledare i radio. Hon är dessutom en av våra mest anlitade och populära moderatorer och konferencierer. Du hör hennes som programledare i Sveriges största aktualitetsprogram i radio, P4 Extra, Sveriges Radio. Du har säkert också sett henne i bland annat Nyhetsmorgon på TV4 och Go Kväll på SVT där hon är återkommande bokrecensent. Titti har också under ett par årtionden varit med och skapat och sänt två av Sveriges då mest populära morgonprogram i radio – RIX MorronZoo och Vakna med NRJ.

Titti är en av våra mest erfarna och uppskattade programledare, något hon kombinerar med att arbeta som moderator och konferencier, uppdrag hon arbetat med i över 15 år. Med sin bakgrund som rutinerad journalist är Titti skicklig på att hantera snabba repliker, med sin varma, professionella och humoristiska personlighet skapar hon en stämning och kontakt mellan scen och publik som får deltagarna att känna sig trygga och delaktiga.

Moderator och konferencier

En erfaren moderator eller konferencier är ofta en nyckel till att ett arrangemang ska kännas proffsigt och väl genomarbetat. Programpunkter måste falla på plats, tider ska hållas, de som ska tala behöver känna sig trygga, den röda tråden får inte tappas bort. Oväntade situationer ska lösas snabbt och ingenting ska lämnas till slumpen. Med Titti som moderator och konferencier har åtskilliga kunder såsom t.ex. Nordea, Hertz, Unicef, Telenor, Skandia och Coca Cola kunnat luta sig tillbaka när hon tagit ett rutinerat helhetsansvar för genomförandet.

Föreläsningar

Titti är också en uppskattad föreläsare inom kommunikation och mediaträning. Hon vet hur man får andra att lyssna, historier att lyfta och samtal att flyta. Baserat på sin journalistutbildning, flera vidareutbildningar samt kunskaper och erfarenheter inom kommunikation och krishantering har Titti konkreta och värdefulla tips att ge. Varje föreläsning anpassas efter dina önskemål och behov, som alltid framförs de med Tittis styrkor – humor och allvar. Titti ger handfasta råd som får dig att känna dig tryggare, som gör att fler lyssnar på dig och faktiskt hör vad du säger.

 
ERFARENHETER

Titti har sedan 1994 arbetat med oändligt många olika sorters evenemang. Konferenser, kick-offer, prisutdelningar, debatter, konferenciersuppdrag, intervjuer och föreläsningar. Hon har inga problem att hantera en publik, vare sig den består av 12 personer eller 20 000, hennes personliga tilltal, skärpa och varma ton gör att alla känner sig sedda och välkomna. Det här gäller såväl stora publika evenemang som något mindre, eller rent av små, slutna sammanhang som till exempel mindre konferenser, debatter och intervjuer. Efter flera år i London, där Titti bland annat utbildade sig till journalist, är ett evenemang eller intervju på engelska heller inga problem.

Några exempel på uppdragsgivare:

 • Årets Byrå
 • White Guide-galan
 • Årets Dagligvara
 • Coca Cola
 • Visit Britain
 • RIX FM Festival
 • Chokladfestivalen
 • Företagsuniversitetet
 • Bokmässan
 • P4 Nästa – Sveriges största musiktävling i radio
 • Ranstad Award
 • Invigning av Södertälje Sjukhus
 • Mackmyra Whiskeys Mackmyradagar
 • Swedish Content Awards.
 
UTMÄRKELSER
Årets Radioprogramledare – Guldörat 2020, Radioakademin. Framröstad av lyssnarna.
ÅRETS TALARE – MODERATOR, 2016 – TALARGALAN
RADIOAKADEMINS HEDERSPRIS 2016
ÅRETS PERSONLIGHET, KOMMERSIELL RADIO 2005 – RADIOAKADEMIN
En av 17 gävle-profiler som röstats fram av gävleborna till Gävle Walk of Fame
 

sagt om Titti

När vi invigde vårt nya sjukhus våren 2017 var det med Titti som moderator och konferencier. Titti var med sitt noggranna förberedelsearbete och engagemang inför uppdraget, sin nyfikenhet och genuina intresse för vår verksamhet, det perfekta valet. Genom att lyhört och i stunden fånga alla deltagare blev evenemanget bättre än vad vi hade kunnat önska!

Mikael Runsiö
Verkställande direktör
Södertälje Sjukhus AB

Titti var i september 2016 moderator på vår träff med drygt 200 medarbetare. Det var inför, under och efter de två dagarna, en sann fröjd att samarbeta med Titti som var väldigt väl förberedd, genomförde uppdraget på bästa sätt och hade en fantastisk fingertoppskänsla när det gällde valet av allvar och humor.

Christina Freese Ingesson
Försäljnings- och marknadschef
Metria AB

Titti är en unik person som har förmågan att kombinera en mycket hög kompetens inom sina områden med ödmjukhet, ärlighet och generositet. Hon är perfektionist på så sätt att hon ser till att nå sina mål men är flexibel när hon avgör vägen dit. Att hon besitter och delar med sig av sin värme och humor till sin omgivning gör henne mycket uppskattad av alla som får en chans att möta henne.

Christina Stielli
Föreläsare och författare

Som föreläsare är man aldrig bättre än sin moderator. Tyvärr är det dock mer regel än undantag att en moderator är ego, oförberedd, slarvig eller framför allt saknar det där lilla extra.Titti är däremot i en helt egen division; efter att ha studerat 5000 talare och moderatorer anser jag att hon är en av de bästa. Varför? Fyra skäl:

 1. Hon bryr sig – på riktigt.
 2. Hon förbereder sig – på riktigt
 3. Men framför allt, tack vare alla hennes år, hennes tusentals timmar i radio, så har hon en förmåga som nästan alla saknar, en förmåga att på volley plocka vilket ämne, invändning, fråga eller vändning i programmet som helst och landa det autentiskt och proffsigt.
 4. Att hon sedan kan krydda allt innehåll med spontan humor gör henne till en given, en av de mest givna, moderatorerna i min bok.

Jag säger bara WOW och tack Titti, du gjorde skillnaden!

David JP Phillips
Keynote Speaker. Grundare och skapare av WOW, The Magical Science of Storytelling och Death by Powerpoint. 

Med en kombination av seriositet och humor så skapade Titti en av höjdpunkterna i årets konferens för Hertz, Sunfleet och Bilreda. Med 600 gäster på konferensen med budskap kring förändring och utveckling av verksamheten så lyckades Titti skapa ögonblicken där allvaret och budskapet lyftes fram men också där lättsamhet och känsla av delaktighet lyste igenom hos deltagarna. Stort tack Titti och välkommen tillbaks.

Niklas Siljeblad,
Koncernchef

KONTAKT

 

Behöver du en moderator i toppklass, en erfaren och inspirerande föreläsare – eller har du en helt annan förfrågan? Hör gärna av dig!

KONTAKTA TITTI