Förra veckan

Titti SchultzStockholmLeave a Comment

En alldeles vanlig vecka avslutades på det mest fruktansvärda sätt i fredags eftermiddag. Men som du vet vill jag inte fastna där. Nu har en ny vecka börjat och mer och mer så kommer vardagen tillbaka. Jag är inte ensam om att jobba på som vanligt. Förra veckan var mest en vanlig vecka innan den blev vidrigt ovanlig. Jag tänkte fokusera på det vanliga, jag brukar ju sammanfatta vad som hänt i studion den gångna veckan och så här hade vi det förra veckan.

Här glider jag in varje morgon. Där nere till höger finns vår studio.

Eva Rosman är kommunikationsansvarig för Projekt Slussen, hon vet allt om hur arbetet vid Slussen i Stockholm går. Det byggs om något kopiöst! Vi lärde oss om alla utgrävningar som börjar parallellt med jobbet att bygga nya Slussen. Just nu gräver man fram Polhemsslussen och är du som jag nyfiken på allt som grävs fram från förr så finns det på Medelhavsmuseet att kika på. 480 000 människor passerar Slussen på ett eller annat sätt varje dag. Galet!

Regissören och en av hjärnorna bakom succéfilmen Måste Gitt, den fantastiskt sympatiske Ivica Zubak.

Jag hade ett möte på Liljeholmen och när jag skulle hem var vädret väldigt vackert. Det blev en långpromenad hem till söder.

Fick en kopp av min kompis Edit förra veckan. Jo då så att…

Att träffa journalisten Martin Schibbye var allt lite märkvärdigt. Du har väl läst boken 438 Dagar, om inte, läs den. Det är Martin och hans kollega Johan Perssons berättelse om deras 438 dagar i det etiopiska fängelset Kality där de  hamnade efter en reportageresa där de togs till fånga och fängslades.

Agneta Sjödin! Hon berättade om sin resa till Indonesien, det blir en dokumentär. Hon träffade män med penisfodral och vaje gång hon lyckades lägga ut en bild från djungeln på instagram på herrarna så ansåg insta att det var olämpligt material och tog bort det. Det tyckte de var läskigt, med ganska nakna män från ett naturfolk… Hur som helst, hos oss berättade Agneta hade väldigt ont i kroppen och hon antog att det var resan och att hon sovit på trägolv. Det blev bara värre och värre och det visade sig vara ett virus som kallas Devils Grip, som resulterade i flera dagar på sjukhus för Agneta. Hon hade fruktansvärt ont! Till slut blev det akuten och morfin. Nu mår hon mycket bättre.

Suddiga, men det är jag och Darin. Han har en ny låt och han är fin.

Danny ska ta flygcertifikat. Vi pratade flyg och lite krogshow. Janne Swärdstedt från gillaflyg.se är med och hjälper Danny. Han kan spela piano också så tillsammans rev de av en låt!

Danny, som redan har pilotbrillorna, lovade att det alltid skulle serveras något gott som jag glömt (jag vet, värdelöst) och att man alltid ska visa filmen Titanic på hans flighter när det blir dags.

På morgnarna ser det ut så här i bland när jag kommer till jobbet. Det är en lyx att få se Stockholm tidigt tidigt, och inte vara på väg hem från krogen, under vår och sommar.

Nu, ny vecka!

Kram, Titti

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *