Samma samma men olika

Titti SchultzHealth & Lifestyle, Livet, TravelLeave a Comment

Många av bilderna från vandringen, äventyret och utmaningen på den skotska ön Islay är snarlika, det vackra landskapet fortsatt i oändlighet och var makalöst vackert hela tiden. Även när vädret var uselt.

img_4054

Här var det inte uselt, bara normalmulet. Fr v Keishi, George, Chris, Ed och Alexe. Glädjande nog klarnade det upp och det var dags för ännu en tävling OCH lite kultur och historia, gillar det jag.

img_4059

img_4079

Älskar looken. Kildalton High Cross, ett av de finaste och mest kompletta kristna kors som finns i Skottland. Det gjordes för ca 1300 år sedan.

img_4089

Sjukt rolig bild!! Det dök upp en guide som hade massor av fantastiska saker att berätta om platsen, det var faktiskt bara jag i hela gruppen som var pepp på det! Den här bilden säger verkligen allt om hur eftermiddagsdippen kom och tog de flesta av oss efter timmar på gående fot. Mig med, men inte just här. Entusiasmen här är ju otrolig…! The enthusiasm guys and gals!! Cracking me up!

img_4078

img_4094

Hit kunde man faktiskt ta bil, bra att veta om du tvekar inför att vandra över Islay, även om jag rekommenderar det.

img_4103

Så blev det tävling, den här gången tävlade vi uppdelade i lag. Vi skulle bygga en flotte och sedan paddla iväg med torv som skulle användas till whiskyframställning. Åtminstone var det så den fraktades förr, nu fraktade vi den till kvällen säger och använde den till bränsle. Mitt lag vann! Benedikt paddlade som en galning. Det är han utan tröja. Fr v, Michael, Jonah, Calum och Benedikt.

img_4118

Några av de härligaste stunderna. Notera hur torven ligger där och brinner. I kastrullen någon sorts kycklingstuvning. Fr v Nick (fotograf), Lize (en av de som var med och arrangerade och gick med oss då och då) och Benedikt från Tyskland, en av The ARDventurers.

img_4249

Nick (fotograf) , Lize, Alexe, Benedikt, Steve, Jonah, George (filmade), Michael och Dave. Några skålar i te (vi är ju i Storbritannien och vad vore livet utan te) och några andra i något från Ardbeg. Några var ju riktiga whiskynördar, otroligt kunniga och det var roligt att lyssna på deras detaljkunskaper! Jag valde oftast te.

img_4125

img_4121

img_4120

Det fanns i allra högsta grad alkoholfria alternativ också, min favorit var vatten. Resan arrangerades, som jag berättat förr, av ett destilleri, Ardbeg, men det var alltså inget whiskytvång. Och utmaningarna, vandringarna och tävlingarna som vi gjorde varje dag var ingen lek och inget som lämpade sig för stora mängder alkohol. Det var tävling på riktigt. Bara så du vet om du kände dig orolig.

img_4099

Great pic, thanks Lize.

Kram, Titti

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *