Nyhetsmorgon

Titti SchultzBooks, Livet, Stockholm4 Comments

I morse var det dags igen, att prata böcker i Nyhetsmorgon tillsammans med Martina och Daniel. Det är alltid väldigt roligt och mer eller mindre stojigt. Det är tur att det inte hörs vad vi pratar om i greenroom och under reklamen… Men i morse kom vi i alla fall fram till att Daniel har många kvinnliga beundrare och han verkade bli överraskad. Martina och Daniel är också mina marsvin. Det är mycket knas som du förstår. En annan gång lyckades vi med konststycket att få alla som hörde oss att tro att vi tre tillsammans varit på bokrecensionskickoff på Malta. Det har vi inte. Lite ordning och reda blev det ändå. Här är böckerna vi hade med oss i dag:

IMG_1922

Jag hade med mig Suzanne Brogger (hur hittar jag ett danskt ö på tangentbordet?) och Till T som jag fått av min kompis Sanna, Daniel hade med sig Stå Fast av Svend Brinkman och Martina hade med en bok som verkar väldigt spännande och viktig, Irakisk Kristus, en novellsamling av Hassam Blasim.

IMG_1923 Mitt boktips handlar om en dysfunktionell familj som hela tiden står inför avgrunder som ställer hela tillvaron på sin spets. Att ta sig ut i skogen hela familjen och att mormor och morfar kommer på besök är två utmaningar som boken kretsar kring. Det låter banalt men är omöjligt att hantera för familjen. Runt detta pågår barnens frigörelse, en kvinnokamp och mitt i allt som är eländigt uppstår så mycket konstigheter att jag i bland skattar. Jag tycker att den här boken fått alldeles för lite uppmärksamhet.

IMG_1914

Sebastien Boudet gjorde en mjuk nougatkaka som var väldigt god och han var hyfsat nöjd med den själv också som synes!

IMG_1917

IMG_1918

Sebastien hade med sig lite olika sorters honung också…

IMG_1913

Little Jinder!

Bra start på dagen som sedan fortsatte med ett barndop. Det är ett i veckan nu! Väldigt mysigt, mer om det i morgon.

Kram, Titti.

 

 

4 Comments on “Nyhetsmorgon”

 1. Hej Titti!
  Sökt med ljus och lykta efter en mailadress till dig eller er på NRJ men utan resultat. Såg dig på fyran och kom på att jag gärna skulle skicka dig min bok när den kommer ut i andra upplagan nu i december. Om den kommer med i Bokhyllarna vore ju det fantastiskt och om inte så gör den säkert nytta hos någon i din närhet som stressar för mycket. Jag har en känsla av att du är ganska lugn men jag kan ha fel. 😉 Ska inte skriva så mycket mer här i offentligheten, men boken är viktig och har hjälpt många. Jag är en utmattad enhetschef som numera har ett eget litet bokförlag. Läs gärna mer på hemsidan så hoppas jag att jag får skicka dig en bok. Varma hälsningar Emma

  1. Hej!
   Du får självklart gärna skicka din bok till mig! Tack! Jag är ofta lugn men det är klart att det onekligen kör i hop sig i bland… 🙂
   Adressen till mig på jobbet är: NRJ, Att: mig, Gjörwellsgatan 30, 112 60 Stockholm.
   Tack igen, det ska bli spännande att titta närmare på din bok. Bästa! /Titti.

 2. Skulle vilja se det här inslaget men hittar det inte. Finns det utlagt någonstans? Det verkar inte finnas något system i vilka avsnitt som finns utlagda och inte. Eller har jag missat något?

  1. Hej!
   Det är ju TV4 som fixar med allt det där och jag antar att det är där du letat klippet. Varför du inte hittar det vet jag inte, de brukar vara bra på att lägga upp. Har du sett om det går att kontakta någon redaktör eller dylikt? Jag frilansar bara och har väldigt begränsat med kontakter. Jag är ledsen att jag inte kan hjälpa dig mera.
   /Titti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *