Mariefred

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Vi gjorde en utflykt i helgen, till Mariefred. En väldigt mysig liten stad. Och klädd i snö blir det ännu mysigare. Jag vet, jag är manisk. Jag vill ha vinter på vintern, sån är jag.

Jag lockade med mig Erik till Gripsholms Slott, det tyckte han var kul.

Gammalt. Inte Erik, slottet. 1537 började man bygga Gustav Vasas borg, den skulle stå sig i krig och strider. Men man festade hårt också, 1547 höll Gustav Vasa en fest som pågick i fjorton dagar! Det blev dålig stämning också, Vasas söner Erik och Johan bråkade mest hela tiden, de fängslade bland annat varandra och den ena satt i Teatertornet och den andra i Fängelsetornet. Johan satt inlåst här 1563 och sedan satt Erik fängslad 1571 till 1573.

Notera Eriks snöboll i andra fönstret från höger.

Röda Korset sköter fiket, nytta och nöje.

Vi promenerade inne i Mariefred en stund.

Är man i Mariefred besöker man Leila Lindholms färgglada butik. Leila bor i Mariefred, butiken är som en helgedom för många. Jag köpte julkort på rea.

Jag fotar alltid fiskhandeln. Som inte är någon fiskhandel längre. Tyvärr.

Kan vi prata om änderna!? Det är enorma mängder med änder, det fortsätter en bra bit utanför bild åt både höger och vänster! Och plötsligt fick hälften av dem för sig att flyga i väg, de tog ett varv runt vattnet och sedan kom de tillbaka, det var väldigt mycket fåglar!! Och de låter. Man får inte mata dem, något med fågelinfluensan…

När vi närmade oss vårt lilla hus igen så såg det ut så här i skogen. Finfint.

Kram.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *