Lite tv

Titti SchultzLivetLeave a Comment

I morse var det dags att prata böcker igen i Nyhetsmorgon. Jag tog med ”Min europeiska familj de senaste 54 000 åren”. Av Karin Bojs. Den har vunnit Augustpris och då tänker man ju att såna där böcker som vinner pris orkar man inte med. Men det gör man. Den här är fantastiskt, något lång, kanske kan man hasta genom några av kapitlen som inte riktig fångar dig. Men det är mycket som är väldigt spännande. Som att vi alla, A L L A, härstammar från en afrikansk kvinna som levde för 200 000 år sedan. Det är så vansinnigt häftigt. Tänk att det finns de där ute som fortfarande tycker att vi är olika mycket värda beroende på vilken färg vi har till exempel… De behöver få veta det här med den afrikanska kvinnan så de kan tagga ner. Boken har lärt mig hur vi spritt oss över världen och jag dör av nyfikenhet över vilka blandningar och gener jag har. Var började min ”blandning” liksom? Det går att göra en sån test, inte billigt antar jag, men kanske någon gång. Jag vet numera varför vi har hundar och varför vi alltid älskat katter och varför människor på sina håll i världen till och med dyrkat dem. Jag vet när den första flöjten som det verkligen gick att spela på gjordes, hur vi lärde oss om jordbruk – det var inget vi kom på själv kan jag säga. Nej, det lärde vi oss av…. trumvirvel…invandrare!!! Det här är en så himla bra bok! Vi får lära oss massor och med lite tur förstår vi hur mycket vi behöver varandra. Och att vi är lika. Samma jättejättejättejättejättejättegamla afrikanska mamma.

IMG_6167

Luta er in, vi tar en bild. Perfekt.

IMG_6174

Roy Fares var där. Han vispar nästan alltid grädde och det är en av många anledningar till att man gillar honom så mycket. Och tänk att han är så där snygg och perfekt i verkligheten också. Apropå gener och sånt.

IMG_6164

Annat söndagsaktigt var frukost som inkluderade jordgubbar.

IMG_6158

IMG_6159

Och hundpromenader med Sally. Vi var båda lite förvånade över att det var snö igen i morse.

IMG_6155

Och så mys med tuggpinne och imitation av groda. Det är inte helt vanligt att vuxna hundar ligger så här, men hon är ju inte särskilt vanlig.

 

/Titti.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *