Jag smäller av!

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Nej men alltså, man häpnar. Det är genant.

Sverige brukar lyftas fram som ett föredöme när det gäller barnkonventionen men nu säger FN till på skarpen. Och med all rätt. Jag visste inte att Sverige INTE har en fullständig barnkonvention. Sverige saknar det tredje, av tre, protokoll som är avgörande för att barns rättigheter faktiskt ska kunna utkrävas. Jag kan näsan inte tro att det är sant.

Nu har UNICEF Sverige dragit igång kampanjen #WakeUpSuecos för att belysa att alla barn i Sverige har rätt till en fullständig barnkonvention.

Ett land som redan antagit hela barnkonventionen och som därmed rent juridiskt är ett föregångsland i frågan är Costa Rica. I Costa Rica skapar UNICEF Sverige en stor muralmålning, en symbol för barns rättigheter som får bära budskapet – från barnen i Costa Rica till Sverige. Det är dags för Sverige att vakna upp, det är dags att frågan hamnar högt på agendan hos våra politiker så att svenska barn också kan få fullständiga rättigheter.

Jag hoppas att du vill hjälpa till att skapa uppmärksamhet kring det här, jag tror att vi är många som inte hade en aning om att Sverige inte till fullo respekterar Barnkonventionen och därmed heller inte respekterar barnens rättigheter till fullo. Du får gärna dela mitt inlägg på instagram (@tittischultz) som jag la upp i går, eller om du vill dela det här blogginlägget eller göra ett eget på Facebook eller så, det betyder mycket.

Men framför allt, skriv under uppropet som ska göra vår regering uppmärksam på att det här är under all kritik. Det tar bara sekunder att skriva under och det gör du HÄR!

img_5751

 

TACK!!

/Titti

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *