Första dagen

Titti SchultzBooks, LivetLeave a Comment

I går började Bokmässan i Göteborg. Jag älskar att dra runt i de enorma mässhallarna och klämma, känna, läsa, träffa nya och gamla bekanta. I går var mässan öppen för branschfolk och såna som jag som recenserar böcker och som ska moderera under de fyra dagar som Bokmässan snurrar på. I dag på eftermiddagen är alla som vill välkomna, vi brukar bli några stycken… Man får gå myrsteg i gångarna, kan bli trist efter en stund men det är väldigt värt det.

img_4898

Så här luftigt är det inte länge…

img_4846

img_4848

Mitt bland alla böcker hittar man alltid Ballograf. Svensktillverkade pennor och jag skriver aldrig med något annat. Aldrig. Jag har massor i väskan och rotar alltid upp en egen penna, det är BÄSTA pennan. Basta! Dels hur den känns i handen men också hur själva kulspetsen rullar, viktiga grejer!

img_4849

Det blev lyxlunch! Sjömagasinet har en liten pop up-restaurant inne på mässan.

img_4896

Jag fick med mig min kompis Elisabeth på lunch. Hon jobbar i Natur och Kulturs monter och är specialist på kokböcker.

img_4908

Det här med att fota mat… Nästan omöjligt. Han längst upp till vänster heter Martin och han längst ner till höger heter Gustaf Trädgårdh och han är royalty i de här kretsarna. Väldigt gott var det!

img_4889Mässans minsta monter, Håkan-montern. Hellström förstås. Han har en bok på gång och det enda exemplaret som finns ligger inne i en gammal telefonkiosk.

img_4891

img_4892

Man är rädd om detta unika exemplar.

img_4893

img_4894

Håkans förord. (Undrar om det är helt ok att jag lägger upp den här bilden…? Jag chansar och ber om ursäkt i förväg.)

img_4845

Konstnären Waldersten är på plats. Han målar den här väggen. Igen och igen. När han är klar målar han över den och gör en ny vägg, jag hann se tre varianter!

img_4863

Vägg nummer två.

I kväll har jag äran, ja faktiskt, att få vara konferencier och prisutdelare när Bonniers Bokklubbar delar ut sitt pris Årets Bok för första gången. Ett pris där svenska folket röstar på sin favoritbok. Jag är väldigt stolt över det här uppdraget.

IMG_3075

I kväll får alla veta vad det står för namn på priset.

Kram, Titti

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *