Fettisdag.
Jag vek bara ner mig till slut, semlor till frukost, lunch och middag! Jag åt minst halva semlan av alla semlor som kom i min väg! Det var väldigt gott, men jag mår lite illa…
Först dök de här upp i morse, de var så där… Det var inte riktig vispgrädde och det ska det vara tycker jag.
Sedan bjöd jobbet på semlor, de var bra! Mycket trevligt initiativ.
Och i morse kom också selmeburgaren till studion. (Det ska tydligen heta semleburgare, även om jag nog fortsätter säga semmelburgare till vardags.) Det är kakao i mandelmassan och det ser ju galet ut men smakar väldigt gott. Det är min kompis konditorn och bagaren Magnus Johansson som uppfunnit dem! (Magnus Johansson Bageri och konditori.)
Jag brukar kanske äta två semlor per år, nu vet jag inte vad som tagit åt mig! Redan för någon vecka sedan testade vi semmelwrapen som Tössebageriet uppfunnit. Den var jättejättegod och blir årets favorit för mig. Läste förresten att varje år säljs 40 miljoner semlor i Sverige! 50% av befolkningen äter semla i dag. Man hade också citerat kungen som fått frågan om vad han tycker om semlor, ”ganska gott”, sa han. Jag rekommenderar HKH att testa semleburgaren.
Nu blir det inte ett ord till om semlor!!
/Titti.
3 Comments on “De är ju överallt”
Jag är ju så avundsjuk! Semlor är det godaste som finns – EFTER prinsesstårta. I min värld i alla fall. Men här i LA får man resa långt för att stilla suget, och det hinner jag inte idag. kram
Förstår att suget kan bli påtagligt… Det enda jag kan trösta dig med är att du slapp illamåendet som gjorde mig sällskap hela kvällen i går…
Pingback: Nu är semmelburgaren här! | Elle mat & vin