Boktips

Titti SchultzBooks, Livet, Stockholm1 Comment

I går morse var det dags för bokpanelen att ta plats i TV4 och Nyhetsmorgon igen. Som alltid är det jag, Daniel Sjölin och Martina Montelius.

IMG_2919

Vi hade med oss lite fler böcker än vanligt eftersom det skulle sista-minuten-tipsas om julklappar. Här är mina tips:

IMG_2915

Så funkar allt av Randall Munroe, så himla bra och så roliga förklaringar på väldigt olika saker. Hur fungerar ett badrum med avlopp, rör och allt, hur är en penna gjord, USAs lagar och hela jordklotets uppbyggnad? Högt och lågt. Den är himla rolig men som vuxen tycker jag att den ibland är lite jönsig. Men den har en bred målgrupp: 5 – 105 år!

Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross tipsar jag alltid om. Den kuppade jag in och gav till programledaren Ebba von Sydow i julklapp. Läs den bara!

Och så hade jag med Martina Haags bok Det är något som inte stämmer. Den handlar om en kvinnlig författare som upptäcker att hennes man, som jobbar med tv, är otrogen. Med sin tv-programledarkollega. Det uppmärksammades av Ebba att boken verkar ha självbiografiska inslag. Jag kan bara gissa var Martina hittat ”inspirationen”. Jag blir i alla fall förbannad på mannen i boken väldigt tidigt. Han beter sig som en självisk skit och det är helt obegripligt att man kan välja vägen där man fullkomligt skiter i sin tidigare partners känslor efter att ha blivit påkommen med otrohet, han (i boken) liksom bara dumpar det gamla livet i knät på sin tidigare partner, inklusive de nya olyckliga, sorgsna, desperata och frustrerade känslorna. Jag har sett precis det här hända människor i min närhet, jag blev lika förbannad då som när jag läste boken. Därför kan man väl konstatera att jag blev ”aningen engagerad” när jag pratade om boken i går morse… Jag vill dock understryka att jag inte känner Martina Haag och inte hennes ex-man. Generellt tycker jag att man måste ta ansvar för sina handlingar. Kärlek kan ta slut, man kan vilja skiljas, man kan vara otrogen. Kör bara, men ta för fan (ja, rent ut sagt) ansvar för den röra du lämnar efter dig. Och innan någon hetsar upp sig, det finns kvinnor som beter sig som idioter också men i det här fallet var det fokus på män med tanke på innehållet i boken.

Skilj dig, men skilj dig snyggt, blir dagens text på närmaste broderade väggbonad.

Det blev i alla fall lite ståhej efter inslaget i går så jag går inte in på saker och ting mer än så här just nu. Julefrid och allt det där…

Ett helt annat boktips blir det här:

IMG_2922

Min kompis Jacqueline Joo har skrivit en grym bok. Det är inte en självhjälpsbok, mer som en vän som man kan prata med om allt och få goda råd. Den är definitivt grym inspiration till att bli lite bättre på det mesta. Det kan kanske bli tight att få tag på den till jul men det är ju ofta efter helgerna som saker och ting gungar lite…

Kram, Titti.

 

 

 

 

 

One Comment on “Boktips”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *