Bob!?

Titti SchultzBooks, Livet, StockholmLeave a Comment

Det är en av höjdpunkterna på året tycker jag, när nobelpristagaren i litteratur ska presenteras. I morse var jag på TV4 och Nyhetsmorgon och spekulerade i vem årets pristagare skulle bli. Det gjorde jag tillsammans med DNs otroligt kunniga Åsa Bäckman och professorn vid Handelshögskolan i Stockholm, den helsköne Micael Dahlén. Vi satt där och spekulerade och kom med mer och mindre kvalificerade gissningar men det var Micael som sa det, att han hoppades att akademien skulle tänka lite med hjärtat också och då tyckte han att de skulle välja Bob Dylan. Och så gjorde de det!

Nu debatteras valet av Dylan än här och än där och jag tillhör väl kanske dem som tycker att det är bra om man skrivit ett par böcker om man ska plocka hem ett litteraturpris, sedan kan ingen ta ifrån Bod Dylan att han skriver fantastiskt. Jag trodde ju på kenyanen Ngugi wa Thiong´O och hoppades lite på amerikanen Joan Didion (The year of magical Thinking – Året av magiskt tänkande, är himla fin). Nästa år kanske. Här är några av de böcker vi pratade om i morse:

img_5725

img_5723

Vilket härligt gäng ändå.

img_5714

Så här såg det ut hos Akademibokhandeln i går. Och där är han ju. I mitten.

img_5729

Ser du den? Den lilla handen på väg in i bild…

img_5730

Jag tycker väldigt mycket om Jenny Strömstedt.

img_5733

Sprang på Hillary Clinton (#ImWithHer) och upplyste om att det kanske kunde bli en amerikan i år, det var 23 år sedan det hände senast. Hillary verkade toppennöjd med det.

img_5735

img_5757

Det här instagrammade min kompis Hans tidigare. Han är rolig Hans.

Nu hoppas jag att Bob Dylan levererar under nobelfesten! Han skulle kunna göra sitt tal till en sång som kanske kan bli en hit. Till exempel.

 

Kram, Titti

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *