Äta testiklar

Titti SchultzFood & Drinks, StockholmLeave a Comment

Kul idé. Och viktig. A friendly take over! Restaurang Pocket i Stockholm låter kvinnliga kockar ta över i köket under februari, missa inte dessa menyer de kommande helgerna. Jag var där i går och testade Nicolina Karlssons meny. Hon jobbar i vanliga fall på Bloom in the Park i Malmö och deras grej är att man inte vet vad man ska få äta, menyn är hemlig. Jag var hungrig och valde femrättersmenyn. Jag hade ingen aning om vad jag åt men allt var väldigt väldigt gott och gissningarna var många. Men jag gissade aldrig på lammtestiklar. Men det hade jag glatt mumsat i mig, det var väldigt gott. Men inget jag någonsin hade valt annars. I övrigt var det mer bekanta saker som griskind, skreitorsk, svamp och annat smarrigt på för mig helt nya sätt. Gott. Och kul!

Griskind.

Råbiff med musselmajonnäs bland annat.

Citronparfait, blodapelsincrudité, små citrusfrukter som jag glömt vad de hette och smulorna var vitchoklad på något special vis man inte trodde var möjligt. Det vita torra lite till höger är fänkål! Som jag inte tycker om men det var så klart också väldigt gott.

Här sitter jag och ser lite förvånad ut och aningen omtumlad ut. Anledningen är förstås de där testiklarna, här har jag just insett att jag mumsat i mig lammtestiklarna och tyckt att det var väldigt milda och goda i smaken. Vem är jag? Tog en extra klunk bubbel.

 

Hepp!

/Titti

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *