Shoppa lite

Titti SchultzShopping, Travel2 Comments

img_6964

Det är ju inte helt glasklart vad det är man kan slå till på. Det här är medicinhyllan inne på en vanlig Seven Eleven, asken här nedanför är i alla fall piller som hjälper mot halsbränna, sura uppstötningar, diarré och så. Bra grejer säger de som testat.

img_6965

img_6950

Lane Crawford är varuhus som finns på flera ställen i stora malls, som IFC t ex, som finns på flera ställen runt om i Hongkong. Lite som NK i Stockholm kan man kanske säga. Eller ett rejält Åhléns.

img_7016

Missa inte att stanna till vid de matmarknader som finns lite överallt, det här är en stor fiskmarknad i Centre men det finns i alla möjliga små gränder också. Här handlar man kanske inte så mycket men det är väldigt spännande att se.

img_7299

Julpynt är inget att knussla med…

img_7303

img_8409

Ett gammalt polishus har blivit till många små butiker med all möjlig design. Hur mycket roligt som helst!! PMQ heter gallerian och ligger i Soho.

img_8408

img_8412

img_8413

img_8410

img_7969

Ladies Market. Väskor, klockor, mobilskal, jade, krafs och skräp. Roligt att passera genom men jag är inget stort fan av den här sortens marknader. Men det är kul att se. Du hittar kopior på vartenda märke du kan tänka dig. På en parallellgata till Ladies Market ligger Sneaker Street, där kan du hitta grymma dojjor till bra priser. Där finns det äkta vara också!

img_7971

Hyra rum per timme… Ja man blir ju utmattad av att trängas på marknader. Det blir man.

img_7963

img_8025

Muji har vi ju här hemma också men utbudet är onekligen lite annorlunda. Större utbud här kan man säga.

img_7932

Har du ett lejon vid dörren så ordnar det mesta sig.

img_7910

Förpackningarna… Gärna en lite barnslig seriefigur, på produkter för alla åldrar.

img_7907

För att jobba upp leendet.

img_7908

Så ska man tyda instruktionerna också.

img_7909

Magic Putti Nose. Många verkar tycka att deras näsor är för små och och för platta, då kan man peta in en sån här liten grej så den liksom pressas ut lite.

img_7931

Butiksentré.

img_7533

Harbour City är ett enormt köpcentra, IFC ett annat. Fashion Walk är ett område med massor av butiker och varuhus. Att shoppa är dyrt! Mycket är ju importerat och det kostar. Men det är härligt att bara kolla lite också.

img_8323

Som sagt…. Pynta på.

Kram, Titti

 

 

 

 

 

 

2 Comments on “Shoppa lite”

  1. Hej Titti! Vilka fina bilder 🙂 Såg dig på TV för ett tag sen, tror att det var i eftersnack i Idol. Detta låter helt Weird men jag tror att du och jag är gamla brevkompisar. Hade en brevkompis som hette Christina Schultz men som kallades för Titti och som bodde i Gävle. Hade totalt glömt bort både namnet och att vi hade brevväxlat när det plingade till i min hjärna när jag såg ditt namn på TV. Jag sa till min man att jag hade en brevkompis som hette precis det namnet, tänk om det är hon? Ha,ha 🙂 Tyckte bara att det det var lite kul att få se att det har gått bra för dig och att vi har brevväxlat en gång i tiden 🙂 Har säkert en hög med brev på mammas vind sparade från dig. Vet att jag sparade alla brev från alla brevvänner. Som mest hade jag 40 brevvänner, men man hade ju inte tid att skriva till alla så dem som man höll kontakten med kontinuerligt blev till slut 10-15 stycken och däribland var just du. (om du är den Titti Schultz förstås…) Har faktiskt kontakt än idag med flera av mina brevvänner fast vi brevväxlar ju inte längre då förstås. Ville bara skriva och berätta, tyckte att det var lite kul 🙂 Mitt namn då var Carolina Forsberg och adressen Kullvägen 1 i Brastad. Nu heter jag Svensson och bor i Hunnebostrand, ca 9 km från Smögen på samma kust. Önskar dig i alla fall allt gott i framtiden. Med Vänlig Hälsning Carolina Svensson F.D Forsberg

    1. Hej Carolina!!!
      Ja det måste ju vara jag! Jag är väldigt ensam om att vara Titti Maria Christina från Gävle och jag hade flera brevvänner och jag minns att jag hade en brevkompis i Brastad. Fantastiskt roligt att du hör av dig! Jag hoppas att allt är bra med dig och att livet blivit det du ville.
      Kram, Titti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *