Lite Londonshopping

Titti SchultzResor, Shopping, TravelLeave a Comment

Det här får bli det sista inlägget från London för denna gång. Lite shopping kan det vara något?

Vi fick för oss att gå ett varv på Harrods, i Knightsbridge, ingen av oss hade varit där på ett på ett par år. De hade byggt om. Det är svårshoppat utan den tjocka plånboken men det är roligt att kolla runt. Man satsar på inredningen kan man säga.

Viktigast är det att ta sig en titt i the Foodhall…

(Mannen i hatten är en gammal rocker som jag fortfarande inte lyckats placera!)

Avdelningen för de mest exklusiva juveler du kan tänka dig. Jag älskar att kolla på sånt. Jag skulle inte vilja äga nästan något av det men det är fantastisk konst! Vilka grejer! Vilka stenar.

Selfridges ligger på Oxford Street och ser inte ut som i tv-serien men är väldigt fint. Inredning, papper, pennor och kort (som jag gillar mycket) och lyxiga handväskor skulle jag kolla på här.

Ett nytt område som växer fram är Seven Dials. Eller egentligen har det ju funnits länge men nu flyttar butiker, restauranger, pubar och barer in igen. Många små roliga affärer. Området ligger mellan Leicester Square och Covent Garden skulle man väl kunna säga. Missa inte de här små gatorna. Strosa vidare till Covent Garden och butiker, restauranger och en och annan turistfälla.

Allt man behöver för att vara ren, fräsch och lukta gott finns på Fresh. En amerikansk kedja som nu har dykt upp i London. Jag gillar deras duschkrämer, brown sugar kroppsskrupp och dofterna Sake och Brown Sugar.

Jack Wills. För den som gillar en preppy look. En brittisk kedja som funnits i nästan 20 år.

Ett helt makalöst varuhus! Bara byggnaden gör att det är värt ett besök. Inredningsavdelningen är fantastisk! Och Liberty har sina egna tyger och mönster på väskor, sjalar och pyjamaser. Jag älskar det!

Är du på väg till London och undrar något så fråga, jag har varit där en del, kanske har jag något tips eller förslag som du gillar. Mitt bästa tips är alltid att vik av från de större gatorna. Ner i gränder och prång. Det finns alltid något roligt att titta på. Och titta uppåt. Inte bara framåt.

 

Kram, Titti

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *