I´m in the band

Titti SchultzLondon, Storbritannien

 

I London ligger en restaurang som heter Sexy Fish, det är alltid grejer på gång där. Strax innan jul var jag där och hamnade i ett band som bestod av skaldjur och fiskar. En vanlig kväll på Sexy Fish. Som också alltid håller fasaden pyntad på bästa sätt. Att jag älskar London är sedan gammalt. 34 år gammalt faktiskt, så länge sedan är det som jag var där första gången. Jag får inte nog, inte av London och inte av Storbritannien. Längtar till nästa sväng. Spänn fast dig för nu blir det bildbonanza!

Pratar allvar med en räka som spelade tuba. 

Den här gången gjorde jag London med min fina och fullkomligt galna och väldigt roliga vän Lisa. Inga krusiduller med henne. Det går snabbt, rakt och roligt!

De kan sitt julpynt i London!

Samtidigt som julpyntet åker upp är det grönt och fint i rabatterna… Det viktigast när man är i London, eller var som helst i England, det är att man går mycket. Jättemycket! Nu promenerar vi!

 

En underbar bokhandel! Du hittar den på Piccadilly.

Liten tant ska på kalas.

Två andra tanter ska på kalas.

Promenerar vidare, passerar varuhuset Liberty – underbart.

Från trapphuset inne på Liberty, duvors toalett och Carnaby Street i julskrud, man satsade på ”under havsytan”-tema förra året. Juligt.

Fortnum & Mason, perfekt för dig som vill köpa kex, kakor, marmelad, alla sylter du kan tänka dig, te och kaffe i fina burkar! Det finns en hel del annat också.

Chinatowm, i Soho. Här mötte jag min vän sedan gammalt, Erik. Vi tog ett par pints och pratade i kapp och löste ganska stora problem.

Jag hann kolla in Mary Quant-utställningen på Victoria & Albert Museum också. Kul!

Home away from home. Den här gången bodde jag på The May Fair Hotel Toppenläge och ett bra hotell! Festlig bar med bra drag men som inte stör alls. God frulle. Det enda minuset var att det tog hotellet två månader att posta vykorten de lovade hjälpa mig med 🙂 . Är det inte värre än så kan man ju leva med det! (Jo jag skickar vykort fortfarande, till några speciellt utvalda. Vem älskar inte att få vykort??)

Man höll på och julpyntade hotellet och man ska hjälpa till när man kan tycker jag… Här är jag på väg upp med en liten vit ren. En så kallad prick över ett i, om jag får säga det själv.

Vi avslutade med sen lunch på The Ivy i Chelsea. Rekommenderas! Så himla mysigt (även om vi som inte hade bokat, hamnade i det tråkiga rummet…). Här satsade man också hårt på vinter och julkänsla!

Ja, det blev lite bildfest. Längtar man till London så gör man ett blogginlägg så blir det lite lättare en stund. EN ganska kort stund…

Jag skulle ha rest till London igen på torsdag faktiskt. Den resan är nu avbokad. Jepp, orsaken är corona. Det känns onödigt att stöka omkring mer än nödvändigt men besvikelsen är där. Och längtet.

/Titti

 

P.S.

Jag får ofta frågor om tips på saker att göra och ställen att bo på i England. Jag svarar gärna när jag hinner, men några som är de riktiga experterna och superproffsen, det är Visit Britain! Där hittar jag massor av inspiration och de har hjälpt mig flera gånger under årens lopp med förslag på grejer att göra, ställen att åka till och var man kan bo.