Vilket röj

Titti SchultzLivet6 Comments

Skriver det här lite snabbt för nu väller det in folk här, stämningen är på topp, olika parfymer blandas, det finns ingen plats att hänga fler jackor, det dansas i stilettklackar på parketten. Ljudnivån höjs hela tiden, folk verkar ha mycket att prata om, flera har inte setts på länge och musiken blir högre och högre. Jag fixar till lyxiga små snacks så svetten rinner. Rinner gör också den första drinken som välts ut och det droppar röda klibbiga droppar längs köksbänken. Någon kletar lite chips i det. Jag ska bara torka lite. Någon målar naglarna i mitt badrum med ett av mina nagellack som hon hittat i ett skåp. Någon skrattar väldigt högt. Det är värsta fredagsröjet här hemma hos mig!

Ha! Jag sitter i soffan med de lurviga tofflorna på och har just ryckt upp mig efter att ha somnat två (!!!) timmar när jag hade tänkt att bara ”vila ögonen” en liten stund. Jag har ätit räkor och lite goda ostar på det. Nu slinker det ner lite choklad och det är Let´s Dance på tv den här fredagen också. Viktigast i kväll är att se Darin hos Skavlan, hans nya låt, på svenska, är så jäkla bra! Längtar tills plattan släpps i höst.

Jag tänker ofta på sånt som Darins text beskriver, jag blev liksom förvånad när jag hörde låten, att jag och Darin går och tänker så lika. Vill man veta något är det ett knapptryck bort. Vi mailar, skypar, smsar men längtar vi? Min favoritstrof i låten är :  ”Man fick vänta, man fick längta, när tiden var så lång…”  Jag saknar det! Det går ju att associera till mycket, men du ska få ett  exempel som hände för länge sedan. Jag var på Leksakshuset, en affär i Gävle, jag var där med min pappa och fick syn på henne. Ett mjukdjursfår som satt på en hylla. Jag blev helt kär. Det vita lurviga fåret hade en skylt som jag tragglade mig genom: krama mig inte förrän jag är din. Jag fick uppbringa all självbehärskning i världen för att inte plocka ner henne från hyllan. Jag bönade och bad, vi var menade för varandra fåret och jag. Pappa sa nej. För dyrt. Jag hade hjärtesorg. En tid senare var jag hemma och var sjuk, riktigt risig. När jag var hemma sjuk från skolan tittade mormor till mig och pappa brukade komma hem på lunchen, han hade ofta hyrt en video (VHS) och så fick jag en chokladbit. Den här gången hade han med sig fåret!!!! Det hade inte gått en dag som jag inte tänkt på det eller pratat om det och nu var det mitt. Fåret var en hon och jag döpte henne till Karolina. Hon finns kvar. Den där känslan eller att ens vara i närheten av den var ett bra tag sedan. Därför bestämde jag mig för att börja spara till något som jag verkligen vill ha men som är helt onödigt och som jag då verkligen inte behöver!! Nu har jag sparat, i flera år faktisk. I morgon köper jag det och det är som att att Darins låt blir ledmotivet till det inköpet. Jag har till och med ett litet pirr i magen. Kanske visar jag dig i morgon vad det är…

IMG_2520Erik är fortfarande i alperna, i dag kom den här bilden. Ännu ett snötäckt berg landade i min mobil. Apropå längt, så längtar jag lite efter honom nu också…

 

Kram, Titti.

 

 

6 Comments on “Vilket röj”

 1. Titti, hej och god morgon!

  Då var det dags igen. Man kan säga tredje gången gillt. Ett slags feedback på tidigare korrespondens. Med lyckat resultat. Fort och smidigt gick det. Behövde Inte ens känna barndomens frustration över att vänta och undra.

  Kommer ihåg från min barndom, apropå det du skrev om mjukisfåret, en händelse som hade det bästa slutet man kan tänka sig. Precis som för dig.
  Jag tjatade, bönade och bad om att få en hamster men NEJ! Det var alltid detta NEJET. Jag var inte sen att kontra med kilometer långa, SNÄLLA? SNÄLLA!? Jag städar mitt rum, behöver ingen veckopeng, ska aldrig mer önska nåt och så fortsatte det. Men dom var obevekliga. Så hjärtesorgen bosatte sig i mitt nioåriga hjärta.
  Det blev julafton även det året vid ungefär samma tid. Fast med krossat hjärta. Vaknar upp denna morgon och hör ett ljud. Va? Vad är det? Vänder mig om i sängen och där, alldeles nära min säng står en bur med en GULDHAMSTER i. Vilken toklycka!! Slutet gott allting gott. Oh la la la oh la la la (Disney på julafton)

  Men, nu kanske jag ska komma till mitt ärende. Jag är lycklig ägarinna av nagelstaken! Japp, så är det. En liten lätt klickning på Herr Judits hemsida och så var saken klar! Dom är så fina och när jag går förbi där dom, står tänker jag på dig.

  Titti, tack och kram.

  1. Hej igen Inger!
   Ja, vi håller kontakten!

   Vad kul att du och nagelstaken funnit varandra och att mitt tips funkade. Vilken härlig historia om guldhamstern, precis det menar jag. Nu sticker jag ut och köper det där jag sparat till den här gången…

   Ha en fin helg.
   /Titti.

 2. Håller med Titti, vilken text. Jag har inte hört Darin på svenska tidigare, frånsett covers från ”så mycket bättre”. Fantastiskt fint. Och Din berättelse om fåret..oj va fint. Jag är också glad att jag hittat tillbaka till Dig och Roger på NRJ. Åsså fick man Ola ”på köpet”. Riktigt bra! Nu blir det Er kanal på morgonen!
  Tack Titti ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *