Vilken Världens Kväll!

Titti SchultzLivet1 Comment

 

Den här veckan gick så väldigt snabbt! Snart är det redan en vecka sedan den fantastiska kvällen på Cirkus, Världens Kväll, en kväll till förmån för Unicef och deras arbete. Att så många som möjligt blir världsförälder gör att Unicef får möjlighet att hjälpa barn ute i världen där det behövs som mest.

Lite tjosan vinkel! Men de var grymma, Renée och David. Det var kändistätt, här fick jag med Peter Forsberg, Isabella Löwengrip, Simon Sköld och Felix Sandman.

Oscar Zia och Mia Skäringer Lazar gav oss Kents låt Sverige. En fantastisk version med en fantasisk cellist vars namn jag inte vet.

Jag fick hänga med de här två, Kicken och Jesper Blomquist. Jesper och jag pratade böcker och pizza i varenda reklampaus.

 

Det blev en toppenkväll, över 50 000 nya världsföräldrar!!! Att vara världsförälder innebär att man skänker 100 kronor i månaden och sedan använder Unicef din peng och alla andras pengar för insatser precis där de behövs som mest runt om i världen. Du hjälper alltså inte ett specifikt barn som man gör med fadderbarn, här hjälper du barn i världen i ett vidare perspektiv. Unicef stannar också på platserna där de gör insatser så länge som det behövs. Det kan handla om en akut kris – krig, svält eller sjukdomsutbrott eller en långsiktig insats för framtiden där man vaccinerar alla barn eller så skapas möjlighet till skolgång. Utbildning är makt, särskilt för flickor, runt om i världen.

Mer om Unicefsarbete hittar du på deras hemsida, där ser du hur du blir världsförälder också. Eller om du vill ge bort en present till någon så kan du göra det i Unicefs gåvoshop där man hittar de BÄSTA presenterna. 

 

Kram!

 

 

 

One Comment on “Vilken Världens Kväll!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *