Viktig skrattfest

Titti SchultzLivet, StockholmLeave a Comment

Jag är UNICEFsupporter. Det betyder inte bara att jag stöttar och ”hejar” på Unicef så som väl alla gör (svårt att tänka mig något annat) utan det är också en lite formellare ”titel” för att jag gärna släpper allt jag har och hjälper till där jag kan när man ber om det och jag försöker ha Unicef och det arbetet i bakhuvudet mest hela tiden. I går var det dags för möte, vi pratade om hur vi ska kunna samarbeta ännu mera och effektivare, vi smidde planer och spånade idéer för framtiden. Väldigt spännande och stimulerande. Det känns på riktigt och viktigt. Jag har varit på fältresa i Sierra Leone med Unicef och det känns väldigt bra att veta och själv ha sett att Unicefs arbete gör skillnad och att insatserna når dem som behöver dem mest.

IMG_0047

På Unicef jobbar en av mina härligaste vänner, Tina, vi blev vänner efter resan till Sierra Leone då Tina var med som Unicefs representant. Vi fann varandra direkt. När saker och ting var som jobbigast och svårast under vår resa hade vi väldigt lätt för att prata med varandra. Att ventilera var väldigt viktigt. Vi kunde också skratta mycket och det var ju många alldeles fantastiska stunder också med barn som hämtat sig och blivit glada och spralliga igen efter att ha kommit in döende till ett sjukhus som Unicef stöttar eller en klinik dit mammor fick komma med sina undernärda barn och få effektiv hjälp. Där var det en minst sagt positiv stämning. I en skola sjöng barnen för mig och Tina, vi ville sjunga något tillbaka, något svenskt. Gärna med gester till, vi kom bara på ”I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut…” Det var ganska stora ögon som tittade på oss. Och skrattfest. Efter mötet i går blev det skrattfest igen.

IMG_0058

IMG_0064

Vi skulle illustrera Unicefs logotype tänkte vi. Det gick inte. Alls.

IMG_0059

IMG_0063

IMG_0070

Stilstudie i skratt…

IMG_0051

Så här fick det bli i stället.

IMG_0044

IMG_0045

Så snygga!! Det finns faktiskt massor av snyggt i Unicefs gåvoshop. Viktiga presenter och vackra saker. Därför blir dagens tips att om du ska ge bort en present, stor eller liten, så kolla om du inte kan hitta den perfekta och smartaste presenten där!

Kram, Titti.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *