Vi tar en tur med bilen

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Vi är hemma igen nu. Men den sista morgonen i Taormina stod jag på balkongen och pratade om något som nog var viktigt samtidigt som jag pillade lite med håret. Det sista dygnet, drygt, skulle tillbringas med att bila till och vara i Palermo. Att hyra bil utomlands bidrar alltid till extra spänning. (Var beredd på bildbonanza nu.)

Vi bokade hyrbil hemifrån i god tid. En bil för fyra vuxna med fyra stora resväskor och ett par bagar. Vi fick en utmaning…

IMG_5638Ett pussel. Notera de tre stora resväskorna som redan fyller bakluckan, då var det bara några väskor kvar…

IMG_5641Inga problem. Perfekt. Bekvämt.

IMG_5639Och där bakom tre väskor på hög sitter hon, Maria. (Känd från den lilla incidenten i solstolen men denna gång med huvudet upp och fötterna på en väska…)

IMG_5650Vi stannade till i staden Cefalu, en vacker stad men väldigt mycket folk överallt, till exempel på stranden!

IMG_5669Jag letade som vanligt och snabbt som vinden upp en katedral. Otroligt vacker. För att inte tala om inramningen som den här bilden inte riktigt ger rättvisa. Fantastiskt hur man hittar de här otroliga byggnaderna i vilken liten stad som helst.

IMG_5676

IMG_5683Torget med katedralen och femtioelva glasskaféer.

IMG_5689

IMG_5697

IMG_5695Hissnande kreativa eldragningar.

IMG_5690Magisk solnedgång.

IMG_5703Och nygifta människor mest överallt.

IMG_5704Vi drar vidare. Cefalu på håll i solnedgång. (Berget ser lite ut som en tournedos.)  Nu mot Palermo.

IMG_5706I bland behöver man som turist inte ens kliva ur bilen.

IMG_5710 Framme! Palermo by night. Samma kväll som vi kom till stan gjorde polisen en jätterazzia mot maffian, det märkte vi förstås inget av men stan kändes lugn och fin.

IMG_5721Ny dag och frukost på Grand Hotel i Palermo som låter lyxigare än vad det var. Kommer alltid att undra vad det bor i mattorna på det hotellet! Frukosten var fin, mycket kakor som sig bör i Italien om jag förstått saken rätt. (Jag har för övrigt noterat att ryssar äter väldigt mycket smör, VÄLDIGT mycket, till frukost.) Müsli och lite fil är inte vedertaget.

IMG_5738Så drog vi i väg, Maria, Magnus, Erik och jag. Hop On Hop Off buss – bra grejor! Killen i mitten bakom Maria och Magnus var inte med oss.)

IMG_5837Och jajamensan! Där är den, nästa katedral! Stor!

IMG_5753

IMG_5779

IMG_5780Hamnade på någons innergård. Här har de det bra.

IMG_5756

IMG_5758

 

IMG_5790Piazza Pretoria. Fontänen byggdes i en privat villaträdgård från början… Sedan flyttades den och här är den nu. Skammens fontän kallas den i folkmun, ja du ser själv – statyerna är ju nakna!!!

IMG_5801

IMG_5805Erik och hans nya gäng.

IMG_5818Hur ska en kiosk se ut? Så här.

IMG_5730

IMG_5831

IMG_5835Vi avslutade vår resa med sorbet.

Jag vet att det blivit Sicilienbilder i stora lass den senaste veckan, hoppas det inte bara varit överdoserat utan lite kul också. Jag blir så förälskad i såna här platser. Alla detaljer. Det finns lite smått och gott kvar men jag pausar lite för både din och min skull 🙂 ! Men jag längtar redan tillbaka och då åker jag till Taormina igen. Palermo var roligt att se men gav inte mersmak. Det gjorde däremot Sicilien som helhet och Taormina i synnerhet. Ett perfekt alternativ till en långhelg på franska rivieran till exempel. (Vårt hotell hette Hotel Atlantis Bay, någon frågade, och vi kollade runt, det verkar faktiskt som att vi prickade det härligaste läget så det rekommenderas.)

Arrividerci Sicilia!

/Titti.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *