Vi renoverar

Titti SchultzLivet7 Comments

 

Jag tänkte att du som jag kanske tycker att det är kul med inredning och att du kanske vill haka på den här resan. Det är inga enorma märkvärdigheter som ska hända men ändå… Köket blir helt nytt, alla golv slipas, elen byts ut och fräses in i väggen och alla ytskikt får ny färg. Jag har sett fram emot detta men samtidigt är det både läskigt och jobbigt. Vår lägenhet ska renoveras och själva renoveringen började i går. Nu bor vi, Erik, jag och Floyd, i en lånelägenhet på en annan del av Södermalm och i vår egen lägenhet, som är helt tom, brakade allt loss i dag! Tidigt i morse skickade en av snickarna den här bilden på vårt gamla kök!

Plötsligt stod gasspisen framför diskbänken. Och jag är så glad att slippa den gamla fula bänken! Samtidigt är det galet att se min lägenhet så här. Jag har ett kontrollbehov av rang och jag är pedant med mitt hem. Det vet snickaren Anders,  som är en rolig kille och därför fick jag den här bilden! Kul. Och läskigt. Han vet att jag blir lite stressad…

Så här såg det ut strax innan vi flyttade ut. Det kommer inte att se ut så här om ett gäng veckor!

Redan nu är förändringen stor. Och till det bättre!

Det här är snickaren Magnus. Han undersöker vad det fanns för golv under golvet. Vi ville kolla om det var något gammalt och fint man kunde rädda. Det var det inte. Nu blir det något helt annat.

Sovrummet.

Hallen. Enda stället där jag tycker att det känns kul med tapeter. Nu har vi valt en ny, ganska stökig sak, som kommer upp om ett par veckor!

Det blir bra med elen infräst i väggarna i stället för tills exempel så här!

Biblioteket/Discoteket. Här bor alla mina böcker, det är resterna av min bokvägg du ser. När det är fest så dansas det här, där av ”diskoteket”…

När vi tömde lägenheten stuvades en del upp på vinden. I bland går det lite snabbt och något vi behövde hamnade långt in i ett skitigt hörn, jag är nu redo för trasslig cell i Fångarna på Fortet.

Och ute på gatan låg resterna av mitt kök!

Om åtta veckor ska de vara klara säger de, tänk om de klarar det på åtta veckor!! Men det blir säkert tio veckor… Giv mig styrka i detta roliga och jobbiga! 🙂

 

/Titti

 

 

 

7 Comments on “Vi renoverar”

 1. När vi renoverade köket för för några år sen var det meningen att vi skulle ha en fondvägg med samma tapet som ni har i hallen. Sagt o gjort, iväg till tapetaffären, hämtade rullarna i hyllan o hem o tapetsera. När vi hade fått upp tre våder tog jag ett steg tillbaka, funderade lite, o frågade min man ”var är fåglarna”? JAG hade plockat till mej fel tapet!!! Färgerna är samma o mönstret likt men det var inte rätt. Vi orkade inte göra om så nu har vi ”fel” tapet på väggen. Provbiten på den ”rätta” ramade vi in o hängde upp på fondväggen.

 2. Jobbigt når det pågår md underbart sen. Gjorde samma i min lägenhet för 1.5 år sen. Kändes som att flytta till nytt sen!

 3. Hej
  åh vad kul, ska följa detta, före och efter!!
  och nu blir ju P4 roligare att lyssna på!
  Kram
  Annette

 4. Jag tycker verkligen om din blogg (och dig Titti)! Vi har precis flyttat tullhuset och håller på med renovering samtidigt som vi bor där. Det är verkligen svettigt värre för en pedant! Så jag förstår dig! Stort lycka till!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *