Vasaloppet

Titti SchultzLivet1 Comment

I dag smäller det!

Min kille ska åka Vasaloppet i dag, öppet spår. Han stakar i väg nu vid sju på morgonen, han har tränat ordentligt men efter femmilen i VM i Falun i går är han lite orolig för hur spåren kommer att se ut. De åkte ju bara fem mil, Erik ska ju köra NIO (!!!) mil. Jag tror att han klarar det, jajamensan! Han åker tillsammans med sin pappa (Helge) och sin bror (Anders), de åkte förra året också men då hade Erik tränat för dåligt (inget) och vädret var en katastrof så Erik blev arg och bröt. Det kommer han inte att göra i år. Han har åkt ett helt vasalopp förut, för några år sedan, då förfrös han ett öra. Men det ska inte vara lätt att åka Vasaloppet. Men man kan inte låta bli att undra hur Gustav Vasa lyckades, ospårat genom skogen, med danskar i hasorna, utan funktionskläder, ingen blåbärssoppa i pappmugg, fånig page (finns det ju de som har fortfarande) och bara en stav..!?

Förberedelserna har varit rigorösa, olika sorters valla har testats, de har jobbat under stor koncentration… Hoppas allt blev lika perfekt som när svenska vallateamet vallade åt Charlotte Kalla under VM.

IMG_2082Helge och Anders i sina bästa vallaoutfits går loss på skidorna.

IMG_2083

IMG_2084Beväpnad med varmluftspistol. Vilket fokus.Jag har inte sett Anders på ett tag, han har fått yvigt skägg. Som Wassberg.

 

Lycka till Erik, Anders & Helge. Följer er framfart med stort intresse! Ni är värda mycket bearnaisesås i kväll.

Kramar, Titti.

 

 

 

One Comment on “Vasaloppet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *