Världens härligaste brev

Titti SchultzHealth & Lifestyle, Livet, Stockholm1 Comment

Att kolla posten i dag var ett sant nöje!! Det var Stockholms Landsting som hörde av sig och trots att jag egentligen visste att jag inte behövde oroa mig för något så oroade jag mig. Jag pratar om min mammografiundersökning. I dag kom beskedet som jag ändå tänkt mycket på:

”Den hälsoundersökning med mammografi du genomgått visade inga tecken på bröstcancer.”

Det finaste någon sagt till mig på länge.

Det är många som drar sig för att göra undersökningen när kallelsen kommer. Det finns de som drar sig för att undersöka sina bröst även om man känner något som inte riktigt känns rätt. Det finns säkert massor med anledningar till det. Jag vill så klart peppa alla att GÖR DET BARA! Några bra anledningar är att det är gjort på nolltid, nej det är inte på något sätt bekvämt men det är inte hela världen heller – det är obekvämt i ca 7 sekunder och de tar fyra bilder. 4×7=28, alltså inte ens en halv minut av obekvämt. Mammografi är gratis i flera landsting. Det är helt otroligt fantastiskt! De landsting som inte bjuder kvinnor över 40 år på detta borde så klart tänka om, men till dess hoppas jag att du unnar dig den här försäkringen. Vi måste ta hand om oss, vi kvinnor, trots att vi har kroppar som är bökiga att hålla koll på. Det är ju ändå härliga kroppar vi har!

Här är något mindre härligt:

IMG_8132

Varför måste det se ut så här på sjukhus? I den här korridoren ligger mammografin. Det påverkar ju inte sinnesstämningen på något positivt vis alls. Precis tvärtom faktiskt! Det är under all jäkla kritik! Är en varmare och gladare färg dyrare än vit??? Kan inte unga konstnärer få dekorera de här vidriga väggarna?? Eller gamla konstnärer? Vilken konstnär som helst?

IMG_8131

IMG_8135

Utanför sjukhuset såg det däremot ut så här och det var fantastiskt. Ett ganska härligt sammanträffande där efter min mammografi var att mitt bland de här tulpanerna satt en mamma och ammade sin bebis, på riktigt! Som sagt, det är grymma och coola kroppar vi har!

Kram från Titti med bröst i toppform!

One Comment on “Världens härligaste brev”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *