Var ska jag börja!?

Titti SchultzFood & Drinks, Livet, TravelLeave a Comment

Nu har vi varit i Hongkong ett par dagar och jag kommer hela tiden på mig själv att jag går runt och gapar. Det är så otroligt mycket att titta på och som jag skrev tidigare, det här stället är definitivt inte som hemma. Och det är fantastiskt.

img_6877

Det mesta här högt. Och smalt. Marken är svindyr så man bygger smalt och högt. Och så måste ju drakarna kunna komma fram när de kommer flygande. Om man bygger brett, då bygger man ofta in hål i husen så drakarna kan flyga fram genom dem. Jättesmart ju.

img_6948

img_6889

Hemma på min gata. Notera byggnadsställningen i bambu till vänster i bild. Till höger, med den vita fasaden ligger en butik som säljer torkade fågelbon, en riktig delikatess. Tydligen. Det ska jag berätta mer om en annan gång.

img_6957

img_6961

Olle är här!

img_6976

I Soho bor Eriks bror och hans tjej så de tog oss på en liten runda i sina kvarter.

img_6994

Bland annat tog de oss till ett litet hemligt ställe, Feather Boa, som inte är lätt att hitta om man inte vet vart man ska.

img_6982

Men vi slank in. Det är fotoförbud, därav bildkvalitén. Man måste ju fota när man dricker daquiries som smakar mango och som pudrats med kakao.

img_6991

Sofia, jag, Erik och Anders.

img_6987

img_6998

Sedan en promenad hem mitt i natten men folk verkar inte vara så noga med att sova här i Hongkong.

img_6999

Lite nattamat på vägen hem? Den här killen kan laga till det mesta på bläckfisk.

img_7006

Utsikten från vårt fönster mitt i natten.

Det är lätt att bli väldigt kär i den här stan.  Och det blir lite bildbonanza, jag vill ju visa dig allt jag ser! Hoppas att det är ok.

Kram!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *