Välkommen till trädgårdsdags

Titti SchultzLivet1 Comment

Gröna fingrar det har jag inte men i bland har jag lite tur.

När jag fyllde år fick jag en liten liten tomatstickling, minns du? IMG_5085Jag sitter där och håller den i höger hand. Den lilla rangliga sticklingen jag fick av min kollega Roger hålls uppe med en penna. Blomman till höger i bild fick jag av min kollega Jocke, vår producent, den blomman är nu död. Tråkig historia. Men den där lilla lilla tomatplantan har jag vårdat ömt. Den fick flytta ut från stan hit till landet och jag har gett den en större kruka två gånger. Den lever. Den är säkert 70 centimeter hög nu! Jag är väldigt förvånad. Det känns också bra att jag inte haft ihjäl den (ännu) för arbetsfridens skull, jag skulle få äta upp det det resten av livet på jobbet och i nationell radio… Att jag brutalt mördat en tomatplanta. Men kolla här!!

IMG_6671Vilket kraftpaket! Och den blommar och på någon enstaka ser man en liten rund plupp och med lite tur blir det en tomat av det. Om det inte hinner bli vinter innan det förstås.

IMG_6677

IMG_6676Och när jag ändå håller på, säg hej till citronträdet. (Du ser det i bakgrunden på översta tomatbilden också.PÅ övesta bilden anar du mitt olivträd också. Det är det ingen ordning på alls, känns mest som sällskap till citronen. Kvistarna spretar åt alla håll, känns som att det bara gör som det vill, lite anarkistiskt, och att det skulle komma oliver känns som en utopi.) Jag fick citronträdet för ett par år sedan och det har överlevt och har hittills levererat någon citron om året och de smakar – citron! Funkar till allt, i te, dressing, fisk och i gin och tonic.

IMG_6674Ett par såna här små begynnande citroner har dykt upp i år men det blir inte fina gula citroner av alla, i värsta fall trillar de av. Håll tummarna.

IMG_6675

Vad som helst kan hända!

/Titti.

 

 

 

One Comment on “Välkommen till trädgårdsdags”

  1. Vad roligt att den blivit så stor och fin.
    Det är ju så gott med egna tomater 🙂

    Ha en fortsatt härlig sommar.
    kram
    Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *