Välkommen ombord

Titti SchultzLivet, Shopping, TravelLeave a Comment

Det är tunnelbana, båtar, spårvagnar, linbanor, bergbanor, taxis, färjor och säkert något jag glömmer i hastigheten, som är smidiga sätt att ta sig någonstans. Men i bland är det fint att inte vara på väg någonstans alls och då vill jag verkligen rekommendera en tur på en djonk! På Victoria Bay mellan Hongkongön och fastlandet. Vi var ett litet glatt gäng som mönstrade på.

img_7279

Jag fokuserar på det viktiga…

img_7433

Sofia, Anders och Erik. Vi åkte med den lite mindre djonken, det finns en stor också. Vår var mysigare, den heter Duckling, ta den om du också vill göra en sån här liten tur. Tog en timme, det var lagom. De bjuder på ett glas av ”något-att-dricka”.

img_7431

img_7458

img_7448

img_7428

img_7441

img_7482

img_7525

Alla de där ljusen, de är svåra att fota men fantastiska att titta på.

På vägen hem passerade vi genom köpcentret Harbour City som ligger precis nere vid vattnet på fastlandet, man kan säga att man har börjat få upp julpyntet…

img_7542

img_7535

img_7538

Jag vet inte riktigt vad de här figurerna är, kanske snögubbar med guldmorötter till näsor och mössor. Och alla har en nackkudde. Varför har de nackkuddar allihop? På närmare håll ser man till och med den lilla plastploppen där man blåser in luft i en nackade. De älskar sina figurer här!

img_7531

img_7533

Inte alls ovanligt med en specialanpassad liten plats för den perfekta selfien, med inramning och små detaljer. Detaljerna är alltid en göllig figur eller två. För att få en egen liten stund här till sin selfie kräver bestämdhet och ganska vassa armbågar.

img_7547

Det snöar sällan här, det inga problem – köp A Box of Snow. Då kommer ditt hem att virvla av vitt fram till sommaren. (Det ser svårstädat ut.)

img_7556

Skepp o´hoj och God Jul från Hong Kong.

Kram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *