Utflyktsväder

Titti SchultzLivetLeave a Comment

När det har regnat i nästan hela landet så har vi haft mycket tur och solen har lyst på oss. Men inte i går så vi rev av de årliga besöken till Taxinge Slott och Mariefred. Taxinge Slott är det där slottet där de spelar in hela Sverige Bakar och det passar bra för slottet är mest känt för de enorma mängder med kakor och tårtor som man kan fika loss på där.IMG_6191Smarriga grejor men så mycket att man nästan blir nöjd bara av att titta! Så här års har de heller inte Schwarzwaldtårta, det kan vara bra att veta om du som jag har Schwarzwaldtårta som favorit, någon sa att det är för att det är rötmånad. Jag vet inte jag, det är ju många andra tårtor med grädde och så på bordet. Ja, så var det med det i alla fall.

IMG_6190

IMG_6197Jag gillar att knalla runt i slottsparken, väldigt många små guldkorn.

IMG_6193Kanoner gjutna i Åkers Styckebruk, alldeles i närheten.

IMG_6205

IMG_6204

IMG_6217

IMG_6225

IMG_6213Sedan gymnasiet har vi hängt. Oftast behöver vi bara titta på varandra för att veta vad den andra tycker och tänker.

IMG_6226Tåget går mellan Taxinge och Mariefred. Gulligt. Men vi tog bilen.

IMG_6228

Missa inte Taxinge Kyrka om du ända ska till slottet, den ligger på vägen till slottet. Många hus i rött tegel, fantastiskt fint. Stoppet i Mariefred tar vi lite senare.

/T.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *