Ute och cyklar

Titti SchultzLivet, StockholmLeave a Comment

Nu var det dags igen. ”Ola Testar”, min kollega Ola testar olika saker. Förra veckan testade han att tejpa upp mig på väggen med hjälp av silvertejp. Du kanske minns.… I morse var det dags igen. Och jag blev helt fascinerad!!! Ola testade en Hövding, en svensk uppfinning som är en väldigt speciell cykelhjälm. Som en krage med en airbag i.

IMG_9027Du har din Hövding så här som en krage runt halsen.

IMG_9026

IMG_9029Där borta (vid ekonomiavdelningen) sitter han på en cykel redo att trampa mot studion och en hög madrasser som han ska ramla på.

IMG_9030

IMG_9031

IMG_9032Och mitt i fallet, precis innan jag tar bilden smäller det till, då känner Hövding att Ola tappat kontrollen och smäller till och ut vecklas airbagen. Fan-fucking-tastic!! Ursäkta språket.

IMG_9033Sällan har någon sett mer nöjd ut!
IMG_9037En fantastisk bild på Ola som blir vurp-intervjuad av vår producent Jocke. Airbagen smiter åt runt nacke och huvud och ger detta lite mosade ansiktsuttryck. Helfestligt. Vi fick veta att Hövding varit inblandad i omkring 200 olyckor och har funkat varje gång. Jag fick också höra om en tjej som cyklat till Stureplan i centrala Stockholm, hon parkerar cykeln och går in i Sturegallerian för att shoppa loss, där halkar hon till och faller omkull, då har hon glömt att avaktivera sin Hövding så den vecklar ut och hon slipper slå huvudet hon fick också en hel del uppmärksamhet av andra shoppare.

IMG_9042

Jag vill nog ha en Hövding. Att kunna cykla med favoritmössan på… Hövding slår bort mössor, håruppsättningar och hattar. Men luvor ska man vara lite försiktig med. Och den ska användas när man cyklar på vanliga vägar, alltså inte när man kör mountainbike i skogen till exempel.

(Vill du se en lite film på Olas framfart så finns det på mitt instagram:  @tittischultz )

Ja jag är hooked.

/Titti.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *