Underbart ställe

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Jag älskar det. Papper, pennor, kort, brevpapper, det är bland det bästa jag vet. Jag köper kort och anteckningsblock vart jag än reser. När det gäller pennor är Ballografs kulstpetspennor min absoluta favorit, i modellerna Epoca (klassiker) och Rondo som är näst bäst. Man kanske skulle kunna tro att jag skulle föredra värsta lyxiga pennorna eftersom det här är en stor kärlek för mig, men nej. Inget klår mina ballografpennor och jag har ett ansenligt lager. Skriver bara med Ballograf, oavsett vilken penna som läggs fram till mig så rotar jag fram en Ballograf ur en väska eller ficka. Jag har dem överallt.  När det gäller papper är jag lika petig, ett papper får inte vara glansigt eller ens lite glansigt men det får inte vara för poröst och luddigt heller… Men det stannar inte här, personifierade papper är jag svag för och har halvt ruinerat mig på specialtryckta kort, papper och anteckningsböcker. Sedan använder jag dem nästan inte, jag vill inte ”slösa” på det finaste. Helknäppt, jag vet. Nu har jag kompletterat min passion med en sorts stämpel, den stämplar in en relief. Eller tvärtom, relief är ju en nedsänkning, min stämpel gör en upphöjning i papperet. Jag ska använda den på allt, kuvert, presenter, mina anteckningsböcker, etiketter och mycket mera. Servetter kanske… Och jag beställde den från ett fantastiskt ställe, ett hål i väggen som ser ut så här:

IMG_5407

Stället drivs av en trevlig dam, men hon är bara där till kl 14 för sedan deltar hon i ett hjärnforskningsprojekt resten av dagen, berättade hon. Hur spännande!!?? Jag frågade lite om det också, det verkar väldigt intressant.

IMG_5404

Jag tror att det finns en högre ordning i dessa hyllor. Ganska många skrivmaskiner finns i lager för den som känner sig hugad. Jag tror att det finns en hel del papper och sånt på de här hyllorna för att man, precis som jag, inte har velat slösa…

IMG_5408

Norona heter butiken och visst är det en snygg logga!? Östgötagatan är adressen, ett hål i väggen utan hemsida.

IMG_5409

Här är grunkan som nu bor hos mig! Fråga inte vad den kostade… Men jag kommer ju att ha den livet ut. Eeehhh.

IMG_5414

Inte världens bästa bild men du får i alla fall en uppfattning. Jag är så jäkla nöjd – rent ut sagt.

/Pappersnörden.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *