Turné

Titti SchultzLivet, Shopping, TravelLeave a Comment

Att vara i Dalarna betyder inte bara ett lugnare och mer behagligt tempo utan också utflykter. Av alla slag. I år har vi inte gjort så många ”rakt ut i skogen utflykter”, de brukar innebära bergstoppar, fäbodar och vattenfall. Vi tar det lite bekvämare i år. Leksand city (!), Jobs Handtryck, Gropen och Leksands Hemslöjd bland annat. Gropen är det stora hålet i marken som varit där sedan ett meteoritnedslag. Hålet i marken som är en enorm festplats och vida berömt för sitt midsommarfirande. Det var lugnt när jag passerade (bilden ovan). Är du som jag, förtjust i kyrkor och kyrkogårdar så promenera vidare förbi Gropen till Leksands kyrka. Den ligger så vackert och är vacker.

IMG_2537

Det här är ett måste-stopp! Jobs Handtryck, det är så vackra tyger. Man kan besöka deras verkstad också och se hur saker och ting går till. Gör det.

IMG_2540

IMG_2541

IMG_2543

Det var så nära att de här fick tassa hem med mig men jag var mellan två storlekar!! Hate when it happens… Tyget heter fläder och är ett favorittyg. (Min andra favorit är rabarber.) Det är 380 gram som gjort skorna i ett samarbete med Jobs.

IMG_2531

Vidare till Leksands hemslöjd! Också ett måste-stopp. Här hittar man fantastiska saker, filtar, handdukar, keramik, kort, tröjor och folkdräkter – om man behöver en sån.

IMG_2526

IMG_2533

IMG_2524

Strax bredvid ligger Leksands Kulturhus också. Där pågår just nu en utställning om kurbitsar, ska inte underskattas! Ett av mina bästa minnen från skolans bildlektioner var när vi ett tag höll på och målade kurbitsar…

Kram, Titti

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *