Turist

Titti SchultzLivetLeave a Comment

 

Turista hemma.

Det är underskattat. Men man kommer sig ju inte för, jag tänker jämt att ”äh det där kan jag ju göra när som helst”. Men häromveckan var mitt gudbarn Tindra här och hälsade på med sin mamma, en av mina bästisar, Pärnilla och lillasyster Lova. De bor i Göteborg och hade sportlov. Vi kollade runt på söder och sedan tvingade jag med dem allihop på museum, det var lite olika populärt. Vi började i mina kvarter på söder och det är ju just mina kvarter så det är sällan jag bara går runt och myser men det gjorde vi nu…

IMG_1240

 Vilket härligt gäng! Inne på Pärlans Konfektyr har tiden stått stilla. Kolorna är alldeles fantastiska! Lova kör lite mindfulness…

IMG_1237IMG_1243

                          Det är så mysigt, snyggt och gott på Pärlans – livsfarligt.

IMG_1263

Rusty Rose har både inredning och kläder.

IMG_1261

Coctail, gillar man kitsch och lite roliga udda grejor, då går man hit. Gillar man inte kitsch är det sevärt ändå… Och så finns det härliga tvålar.

IMG_1260

Man kan också få tag på en riktigt bra rosa mustasch på Coctail

IMG_1253

Gå förbi Christoffers Blommor på väg till…

IMG_1256

Grandpa som har massor av coola kreddiga saker och kläder!

IMG_1259

 Pärnilla och jag lärde känna varandra när vi bodde i London och hon blev snabbt en av mina mesta bästa bästisar! Hon är smart, snabb i huvudet och väldigt rapp. drar sig aldrig för att säga vad hon tycker, något jag nästan alltid uppskattar! Tindra och Lova är Pärnillas härliga ungar (deras pappa heter Martin och kommer från Skottland). Tindra är mitt äldsta gudbarn och hon börjar bli tonåring och kommer att ge oss alla en match. Apropå match är hon fantastiskt duktig på fotboll! Jag är väldigt stolt över henne, av flera skäl. Lova är rolig, frågar mycket, gillar papper, pennor och gulliga saker. Jag försöker sno något ur hennes ficka.

IMG_1291

Ny dag ny utflykt och sol!! Vi drog till Djurgården, vi åkte spårvagn. De ska inte tro att de är ensamma om det.

IMG_1293

Kort promenad till Vasamuseet.

IMG_1297

Här är det inte aktuellt med blixt, skeppet kämpar för att överleva utan såna påfrestningar.

IMG_1310

Här överväger Tindra hur hon ska kunna fly från mig och den dammiga gamla båten. Lova fotar allt och vi pratar mycket om skeletten från dem som följde Vasa  i djupet (djup och djup, den kom ju inte så långt) och som nu fått sin sista vila i glasmontrar längst ner i museet.

IMG_1308

Jag älskar sånt här!

IMG_1313

Men vi går vidare…

IMG_1329

…till ABBA The Museum. Här finns också Swedish Music Hall of Fame.

IMG_1356

Den här typen av merchandise verkar inte göras alls längre…

IMG_1336

IMG_1342

Om den röda telefonen på bordet ringer så är det någon av de fyra abborna som fått ett ryck. Vi hängde där ett bra tag, ingen ringde. Jag tror att jag hade svimmat. ”Hallå, det är Frida…” Ja du fattar ju. Tydligen händer det att någon av dem verkligen ringer! Otroligt coolt! Det finns också ett piano som på något finurligt sätt är kopplat till Benny Anderssons studio och om han spelar på sitt piano där spelar pianot på museet samma sak! Inte vet jag hur det går till men det är häftigt. Vi passade på att uppträda med ABBA i den fräckaste karaokegrunka jag någonsin stött på, vi sjöng med Agneta och Frida i en studio och vi spelade in en ny video till Take a Chance on me. Ett fantastiskt museum, ingen försökte fly, alla var glada. Och ganska trötta när vi kom hem.

IMG_1320

Måste ta med den här bilden också. Här har de alla tre precis fått syn på Troy, den amerikanske färgglade mannen som var med i Allt för Sverige, såg du det programmet så vet du.

 

Det drar onekligen i hop sig mot helg, kanske ska du sätta ihop ett snarlikt program i din stad?

Här i Stockholm föreslår jag precis just nu:

  • Moderna Museet – Louise Bourgeois, I have been to hell and back.
  • Fotografiska – just nu med en utställning med Herb Ritts foton. Och mycket annat så klart. Grymt fik.
  • Livrustkammaren  – där har de en utställning med kungliga juveler och imponerande glitter.

Nu är min närmaste turistplan att åka alla Hop on Hop off busslinjerna här i Stockholm.

Ha skoj! /Titti.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *