Stränkan

Titti SchultzLivet1 Comment

 

En utflykt sa vi till varandra. Vi har ju knappt rört oss ur fläcken från landet i sommar. Men man vill ju inte ta ut svängarna för hårt så vi åkte en liten sväng till Strängnäs för en promenad i kvällssol och så tog vi oss en glass. Och hjälpte till att leta de stulna regalierna från Strängnäs Domkyrka. Vilket jäkla elände det där är, helt unika och oersättliga saker som stals förra veckan. Tjuvar som drog på cykel och sedan båt eller vattenskoter. De som nu är helt spårlöst försvunna och regalierna med dem. Tyvärr fick vi inte upp några nya spår, trots att vi hade familjens spårhund med oss…

Rogges bibliotek. Ett spännande ställe som uppkallats efter biskopen Kort Rogge (jo han hette Kort), han flyttade in någon gång på 1400-talet! Gustav Vasa har varit här, fast senare, 1523 hölls det en riksdag här inne och då valdes Gustav Vasa till konung.Numera är Roggebiblioteket en del av Kungliga Biblioteket.

Himla fint i Strängnäs. Jag ska ta mig en sväng dit igen. Mindre glass och mer öppet blir målet då. Att strosa runt var härligt. Mycket som är gammalt, jättegammalt. Jag gillar gamla grejer.

Det ser ju väldigt dramatiskt ut med  mina svarta kluddar på människorna på scenen. Men jag kunde inte fråga om det var ok att lägga upp bilden (GDPR på dig!). Och det är den fina banderollen i bakgrunden jag egentligen fastnade för. Frälsningsarmén var det som samlat ett 50-tal strängnäsbor för trevligt prat och musik en seneftermiddag. Strängnäs för Kristus. Fint. Även om jag promenerade vidare.

I en viss tv-serie kan man se den här caféloggan men då heter caféet Central Perk och där jobbar Rachel ett tag. Ross, Chandler, Monica, Phoebe och Joey är där och fikar.  Men nu finns alltså också Ugglans Café i Strängnäs, tyvärr stängt när jag passerade. Har aldrig varit på ett café OCH lángos bar, det blir något att se fram emot.

 

Hej!

 

 

 

One Comment on “Stränkan”

  1. Nämen vad kul att du var förbi Roggebiblioteket! Där jobbar ju jag (Stinas syrra)! Säg till nästa gång du är här så släpper jag in dig på visning av skatterna. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *