Större cirklar

Titti SchultzLivet1 Comment

Vi rör oss i större och större cirklar från baslägret, det är lite som för dem som är med i Robinson tror jag. Vi bekantar oss med omgivningarna, som är mycket angenäma, och vi letar mat, och det går lite för bra. Vi  bor lite nedanför själva staden Taormina, vi doppar tårna i Medelhavet och åker linbanan upp till staden på kvällskvisten.

IMG_5102Som vilken skidlift som helst, tankarna går till Sällskapsresanfilmen Snowroller.

IMG_5096

IMG_5127

Utsikt från Piazza IX Aprile.

IMG_5145

Jag vill gärna in i kyrkor, både hemma men ännu hellre när jag är utomlands. Det är ju inte för att jag är troende utan för att jag får inte nog av all utsmyckning och i bland är det så spartanskt att det blir intressant. I den här kyrkan hade man gasat lite extra, det är bröllopstider! Smakfull fläkt till höger också.

IMG_5143

Taket. Vem är han i kortbyxorna? Det kan väl inte vara Jesus? Är det Jesus som står och pekar kanske? Och vem är då kvinnan? Är det Maria, Jesus mamma eller är det Maria Magdalena som det viskas om att Jesus faktiskt var i hop med? Jag vet inte. Det fanns ingen att fråga.

IMG_5115Tre kompisar utanför kyrkan.

IMG_5138

Stans dyraste drinkar och getinginvasion.Vi drog vidare från det vackra folket på Metropole.

IMG_5118

Gammalt. Jättegammalt.

IMG_5076

IMG_5074

Jo, det är samma dörr två gånger…

IMG_5075Det är poppis att plantera blommor i krukor som ser ut som huvuden. Väldigt vanliga är de stora pinjenötterna också, gjorda i keramik och för med sig framgång och lycka. Man kan säga att jag blivit lite förtjust i dem… Men om det en annan gång.

Det finns massor av bilder att visa men det är en stökig historia att ladda upp bilder så det blir lite bilder nu och bildbonanza (för den som vill) när jag är hemma igen. Det finns massor att berätta som till exempel att man inte får stryka sina egna kläder på sitt hotellrum. Man får inte stryka själv alls faktiskt. Man är inte betrodd. Det fick jag veta när jag försökte få upp ett strykjärn till rummet. Nä det finns en lag i Italien som förbjuder att vem som helst stryker var som helst. Vilken grej, jag som trodde att regler för allt var väldigt svenskt. Men också italienskt alltså. Påpassligt nog kunde de tänka sig att stryka mina blusar, som jag bara knölade ner i packningen, mot en nättare kostnad av €9 per plagg!!! Först bråkade jag lite, sedan är det bara att skratta. Smart på något vis. Min balkongranne på hotellet misstänkte att det kan ha med maffian att göra. Inte helt klart hur dock. Annars har vi inte sett till maffian. Men det bor en ryss på hotellet utan framtänder och det verkar han vara stolt över. Vi tror att det är någon sorts satusgrej för nu har vi listat ut att han är gammal kampsportare eller boxare. Han har dock tänder som han stoppar in när han ska vara fin såg vi i dag. Detta har troligen inte heller med maffian att göra.

Tack och god natt.

/T.

 

 

 

One Comment on “Större cirklar”

  1. Det kan ju vara så att hotellet inte vill riskera att turister glömmer bort strykjärnen och sätter eld på hela stället.
    Annars kan det mycket väl vara så att det är maffian som sköter tvätten på hotellet, och städningen, och köket.
    Det sägs att i Neapel där Camorran har sitt fäste kommer varje medborgare i kontakt med maffian ungefär fem gånger per dag. Vid köp av tidningar, mjölet som brödet bakas av levereras av maffian och samma med frukt och grönsaker, all spel- och lotteriverksamhet, och, förstås, sophämtningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *