Soliga torsdagen

Titti SchultzLivet2 Comments

Torsdagar ska man åka in till Leksand och då är det bakluckeloppis om man har tur, flera butiker flyttar ut på gågatan och olika marknadsstånd åker upp. Det var förstås bättre förr och det det blir färre och färre stånd för varje år. Men mysigt ändå med en årlig runda i Leksand City Central. Så där var vi i går!

IMG_6297En sväng förbi Hemslöjden är ett måste!

IMG_6300De har allt du kan behöva till folkdräkten och kom i håg att i en folkdräkt är du alltid rätt klädd för alla sammanhang! Mycket praktiskt, allt från bröllop, dop, fest och begravning.

IMG_6302En kjolsäck. <3

IMG_6299

IMG_6330Männens rockar är så jäkla snygga. De här kostar 13 000 kronor. Man förstår att de ärvs från generation till generation hos många.

IMG_6306

IMG_6311

IMG_6308Jag tror att de här små tofsarna ska sitta på skorna. 295 kronor kostar de. Tror att man kan göra egna om man är lite pysslig…

IMG_6314Falu rödfärg.

IMG_6321På det lilla torget mitt i stan hittar man den här lilla skylten. Åh fan, tänker jag. Det hade jag ingen aning om. Nu vill man döpa om torget till Grönstedts Torg. Skål för det.

IMG_6323Mycket fint i antikhandeln vid torget. Jag övervägde ett träskrin från 1800-talet. Men det var lite rassligt i gångjärnen… 😉 Svärmor Ulla står på huvudet och kollar in ett blombord. Vi konstaterade att priserna låg i överkant på lite för många saker. En liten pressad glasskål för 150 kr t ex, inte ok tycker jag. Däremot tycker jag absolut att de som driver fina ställen som det här ska gå runt ordentligt och kunna leva vidare. Men när man tar i får man ändå ta i lite lagom. Kanske sommarpriser föreslog någon, mycket turister i stan.

IMG_6325

IMG_6318Handlar med oss lite mat, Mårtas Livsmedel. En ICAbutik numera. Mårtas uttalas Mårttas. Bra att försöka få kläm på lingot. (Uttala nästan inte R:et alls.)

IMG_6328

IMG_6327

/Titti hjärta Leksand.

 

 

2 Comments on “Soliga torsdagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *