Sliter vidare i Paris

Titti SchultzLivet, Resor, TravelLeave a Comment

Dag två i Paris började med ett besök till NRJs huvudkontor. Vi skulle träffa morgonshowen på franska NRJ och kolla runt i lokalerna.IMG_1093Jag hade hoppats på en fräsigare entré men jag och vi var glada ändå!

IMG_1094IMG_1100Man hade en gård ute fast inne… Det har vi inte i Stockholm.IMG_1099Manu, morgondivan, vi skulle träffa och prata radio med… Det blev inte så. Manu och hans morgonkollegor var nämligen jätteosams när vi kom och knackade på. ”DET ÄR INGET BRA LÄGE”, skrek han. Fast på franska och till kvinnan som guidade runt oss. Jag hade gärna sett studion, Manu var inte så jätteintressant om jag ska vara ärlig, men det kanske kommer fler tillfällen. Vi garvade mest åt att de bråkade, det gör vi med en del. Vi drog vidare till nästa uppdrag.

IMG_1120Eiffeltornet var nästa stopp. Vi filmade små snuttar till olika hemliga saker som vi ska överraska med framöver… Trevligt att det lilla lövet kom med.IMG_1125Under Eiffeltornet.IMG_1177En i vårt sällskap undrade om konstruktionen är i original eller om man bytt ut hela Eiffeltornet sakta men säkert, bit för bit….IMG_1146Från Eiffeltornet tog vi ett stabilt transportmedel bort till Triumfbågen som var nästa stopp. Angående den här cykeltaxin så blåste han oss på pengen, dagens tips blir – betala innan ni åker i väg!!IMG_1162Vi och halva Kina var på plats vid Arc de Triomphe!IMG_1273Jag är så klart inte säker på att hon är från Kina, kvinnan i vitt. Men hon gjorde intryck. Hon for runt i denna vita klänning, röd bh, inget smink och ofixat hår. Klänningen var ganska smutsig. Jag önskar att jag vågat fråga varför hon virvlade runt bland löven och kommenderade sin fotograf och poserade som om livet hängde på det. Det är härligt att vi är olika.

IMG_1170

IMG_1178

Lunch! På klassiskt brasserie, Lipp i Saint Germain. Ett härligt område!

IMG_1179

IMG_1180

Citronlemonad. Herregud! Det var koncentrerad pressad citron och sedan fick jag blanda i vatten och socker för att få den perfekt i mitt tycke… Jag har lite svårt med sura saker så ett så stort glas finns inte!!! En smutt, mera socker, mera vatten, en smutt, mera socker, mera vatten – ja du fattar. IMG_1183Precis när jag brände av bilden ville en av servitörerna diskutera vår påse och jag fick en fin bild på kollegorna… (Notera mitt lemonadglas!)IMG_1187Framifrån.IMG_1184Väggarna!!IMG_1185Många små skyltar med olika anvisningar.

IMG_1182

IMG_1189

IMG_1191

IMG_1195

IMG_1193IMG_1200Efter lunchen skildes vi åt ett par timmar jag och kollegorna. Jag satte i gång att promenera!

IMG_1198IMG_1207I vartenda gathörn hittar man konstverk och trevligheter. Mer om det när vi hörs nästa gång!

Au revoir. /Titti.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *