#skolstart

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Jag älskade skolan, inte så mycket för att jag älskade att plugga utan mer för den sociala aspekten. Att hänga med klasskompisarna var det bästa jag visste. Ett perfekt tillfälle att snacka, fika och kolla på killar. Lektionerna störde lite… Lekis, grundskolan, gymnasiet och till sist universitet – jag tog det för givet. I alla fall till och med gymnasiet.

IMG_3373

Studentdag! Jag (med kort hår (!!)), Marie och Sanna. Sanna och jag är fortfarande bästisar.

För 37 miljoner barn är det inte en självklarhet att få gå i skolan utan det är en lyx. Alla barn har rätt till utbildning, det ger kunskap (förstås) men också vänner, ett sammanhang och förhoppningsvis trygghet. Så vill jag att alla barn ska ha det. Men fattigdom, krig och naturkatastrofer gör alltså att 37 miljoner barn inte har möjligheten att gå i skolan.  TRETTIOSJU MILJONER!! Och på många platser i välden är ingen utbildning lika med ingen framtid. Särskilt för flickor. Unicef arbetar hårt med att reparera skolbyggnader, bygga dem från början och utbilda lärare. Barn som lever i katastrofområden mår mycket bättre när de får möjlighet att gå till en skola och när de får leka. Så vill jag att alla barn ska ha det.

Om du har möjlighet så ber jag dig swisha 100 kronor till Unicef på 123 902 00 17. De pengarna går till Unicefs arbete med att hjälpa barn till skolgång. Jag har swishat en gång och kommer att göra det två gånger till, för att jag kan. Du gör det du känner att du kan göra och på så vis kommer vi en bra bit.

IMG_3367

Under sista veckan var vi i E3e på Borgarskolan i Gävle utklädda till militärer (klär klasserna ut sig nu för tiden? Gör man det i hela Sverige?), Army of Lovers kallade vi oss. Vi var bara tjejer i klassen (det var något helknäppt experiment) och det var mycket trams med att marschera och bete oss som vi tänkte att killar som gjorde lumpen gjorde. Hade inte riktigt valt på samma sätt i dag… Här verkar jag vara i städartagen, kan hända att jag varit involverad i lite vattenkrig i matsalen. Helt oacceptabelt! Så får man ju för i hela fridens namn inte göra inne! Skärpning Titti Schultz? Jepp.

Tänk om alla ungar i hela världen kunde få gå i skolan, lära sig mycket och tramsa sig lite lagom.

Kram, Titti

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *