Skepp och shopping

Titti SchultzLivet, Shopping, TravelLeave a Comment

Hur det gick för de tre herrarna i den lilla lilla båten vet jag inte, felmarginalen kändes stor. Jag stod inte kvar och tittade på, jag vågade inte… I Portsmouth har sjöfart alltid varit viktigt. Så är det fortfarande även om man inte ger sig ut i krig på samma sätt som tidigare århundraden och handeln ser inte ut på samma sätt. Nu startar många seglingstävlingar här. Americas Cup nästa vecka till exempel. Jag var med i en stor båttävling (åtta år sedan nu tror jag) som startade här, Round Britain Powerboat Race, tio ben runt hela Storbritannien, start och mål i Portsmouth så det var väldigt roligt att vara tillbaka.

IMG_1935

Start och målgång var inte allt för långt ifrån The Spinnaker Tower för mig och mina kompisar på båten under vår tävling.

IMG_1943

Här ligger också outleten Gunwharf Quays. Grym shopping! Bra priser, särskilt nu när det är midseason sales även om outletpriserna. Erik handlade mest och till pangpris. Han har alltid tur på reor. Jag köpte… ingenting.

IMG_1940

Färgglatt och rörigt, vanliga inslag på outleter och reor.

IMG_1932

IMG_1929

Mycket handlar som sagt om sjöfart här, även sevärdheterna. Amiral Nelson till exempel sov sin sista natt på engelsk mark i Portsmouth innan han styrde mot Trafalgar och slaget där som gett Nelson ett helt torg i London och en massa uppmärksamhet i Portsmouth.

IMG_1907

IMG_1908

Huset där Nelson sov bombades under en blitz 1941, nu står ett annat ganska fult hus där i stället. Vi sof förresten på puben Duke of Buckingham snett mitt emot där Nelson sov. Inget dumt tips alls om du är på väg till Portsmouth. Bra meny på puben också. Möjligen kan man säga att rummen var lite små…

IMG_1876

Ja, det här är hela rummet.

IMG_1906

IMG_1888

IMG_1922

IMG_1927

IMG_1914

IMG_1920

IMG_1950

IMG_1946

IMG_1953

Båtar och skepp och båtar och skepp och båtar och skepp och båtar och skepp och båtar och skepp. Ja, du fattar.

IMG_1956

Erik grejade med sin specialgren, det stora backluckepusslet och sedan styrde vi mot Brighton.

Kram, Titti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *