Sjusärdeles

Titti SchultzBeauty, Fashion, Health & Lifestyle, Livet, StockholmLeave a Comment

I dag har jag varit och gjort något som jag verkligen sett fram emot! Jag har gjort min egen parfym. Det var så jäkla roligt! Jag läste någonstans om någon som fått skapa sin egen doft och då ville jag också göra det och kontaktade Collect & Bottle som finns på Södermalm i Stockholm. Jag tycker att det är jättesvårt att hitta en doft jag gillar, parfymer känns ofta för tunga, för blommiga, för starka och ofta för mycket citrus och det är inte min favorit alls. I dag fick alla mina prafymgrubblerier sin lösning. Jag har nu en egen doft.

IMG_6514

IMG_6524

Jag sniffar på, toppnoter, hjärtnoter och basnoter.

IMG_6520

Här är en av mina absoluta favoriter! En basnot. Det visade sig vara en av världens dyraste syntetiska dofter. Den doftar valspya. Jo du läste rätt. Det är som så att kaskelottvalen äter en bläckfick vars skelett den inte riktigt kan bryta ner utan den bäddar in det i ett sekret i magen, det här blir en stor boll som valen kräks upp och sedan flyter bollen i land någonstans. Och någon gång någonstans passerade någon en hög med valkräks och tyckte att det luktade gott och på den vägen är det. Och jag kan bara hålla med! Jag ska försöka att bara tänka lite på att min favoritdoft är valspya… Å andra sidan älskar många mysk, det kommer från börjar från olika djurs analsäckar, hjortens t ex. (Numera görs inga dofter av djur. Nu är det syntetiskt framtagna dofter som är absolut vanligast.) I parfymens värd är för övrigt de naturliga dofterna de som ger mest problem, blir man allergisk av kosmetik/parfym är det ofta de naturliga ingredienserna som ställer till det. Jag har lärt mig så mycket nytt i dag!

IMG_6516

Tomas och hans kylskåp. Tomas var grym, otroligt duktig och på alla sätt väldigt trevlig. Det var väldigt roligt att prata dofter och hur de funkar tillsammans och hur de inte funkar. Och han kan galet mycket om dofter! Så klart.

IMG_6521

IMG_6527

Så skulle det blandas. Det visade sig att mina val inte var de vanligaste, jag drog åt ett annat håll än vad många andra väljer att göra berättade Tomas. Han sa också att han i bland kan känna sig helt säker på att kunden kommer att bli nöjd, i mitt fall sträckte han sig så långt att han hoppades det!

IMG_6531

IMG_6532

Klar!  (Notera labbrocken. Proffsigt. Och de rosiga kinderna, vittnar om stort engagemang och mycket energi.)

IMG_6545

Mina damer och herrar: S J U S Ä R D E L E S – the odd one out.  Nu ska den här lilla flaskan få stå och mysa till sig en vecka och sedan kommer det ultimata testet, då ska jag dutta på mig och se om det blev så fantastiskt bra som jag tror. Men det lilla jag sniffat på den ger mig Sjusärdeles bra vibbar!

/Titti.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *