Sista chansen!

Titti SchultzLivet2 Comments

Har du en timme eller två över i helgen? Missa då inte sista chansen att se utställningen med konstnären Anders Zorns foton på Fotografiska i Stockholm om du har minsta möjlighet. Zorn och kameran heter utställningen och den visas bara till på söndag! Anders Zorn fotade massor men det var inget han pratade om, det var nämligen inte så fint att vara fotograf. Lite för lätt tyckte man då, bara att titta och trycka av.  Det finns många roliga, vackra, mycket oväntade, inhemska och utländska foton. Han överraskar en del. Flera av fotona användes som förlaga till tavlor och etsningar. Zorn var väldigt tidig med att ta selfies.

IMG_7893#selfie #groupie

IMG_7895

IMG_7880

IMG_7888Tittut!!. Att man bränner av en bild lite av misstag, det kan, alldeles uppenbart, hända den bäste. Sista dagen på söndag alltså om man vill se Zorns foton.

När jag ändå var på Fotografiska passade jag på att se Nick Brandts fantastiska utställning! Igen. Det är vacker och viktig. Hemsk och härlig. Du kommer att känna igen det här:

IMG_7886

IMG_7887Den här utställningen har du några veckor på dig att hinna se! Ta med barn om du har några i närheten. (Det finns inga riktigt läskiga bilder, bara bra saker att lära sig och tänka på.)

IMG_7882Jag gillar det vänstra fotot bäst…

IMG_7881

IMG_7884

IMG_7883

IMG_7885Jag älskar de här ögonen. Troligen är den här apan klokare än de flesta jag mött. Eller ja, typ.

IMG_7896På vägen ut kan man köpa en disktrasa eller en musmatta med sig hem om man vill. Det ville inte jag.

IMG_7897Full rulle in och ut ur Saltsjön alldeles utanför dörren till Fotografiska. Som ju också har en himla trevlig restaurang för fika, mat och moderna juicer.

IMG_7898

Hoppas du har en skön helg vad du nu än tar dig för. (På Slottet har en utställning med prinsessan Lilians kläder just öppnat. Om man gillar sånt.)

/Titti.

 

 

 

 

 

2 Comments on “Sista chansen!”

  1. Tack för bra tips på utställningar. Hade gärna sett Nick Brandts utställning. Vi får se om jag hinner med en tur till Sthlm innan den avslutas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *