Say hello to my little friend!

Titti SchultzLivet10 Comments

Som inte är så liten utan snarare stor och nu har den varit på resa genom Europa i en hel vecka för att komma till mig. Jag köpte den på Sicilien. Den enorma blå pinjekotten. De här kottarna är tokpoppis på Sicilien och den fanns överallt i Taormina där jag var. Kottarna är handgjorda, i keramik och finns i alla möjliga färger. I morse kom den. ÄNTLIGEN. Jag har varit orolig, det har dragit ut på tiden, den har skickats till fel adress och det har känts som att ödet varit emot oss. Ett tag oroade jag mig för att den var med på den här lastbilen:

IMG_5875Det var den tack och lov inte och tack och lov så ska det ha gått bra för människorna som var inblandade.

IMG_6081Många såna här noteringar på paketet. De levererade två gånger till samma adress, som båda gångerna var fel. Jag har ringt dem tre gånger och blivit uppringd fyra gånger!!

IMG_6080Men dra på trissor!! I morse kom paketet!

IMG_6082

Say hello till my little friend…

IMG_6084

IMG_6088Well hello…

IMG_6090Den lilla kotten som jag reste hem med i famnen och skyddade som vore den en liten hundvalp nu har den äntligen fått sällskap på altanen! Jag är helt kär. Och kär blev jag direkt jag såg alla kottar kors och tvärs i Taormina.

IMG_5888Det var liksom inget snack, lite kottar skulle med hem. (Min sambo var inte lika övertygad.) Dels har jag de båda på altanen men jag har tre stycken hemma i lägenheten också. Ibland blir jag helt uppslukad av värdsliga ting. Den här gången var det kottar och jag är så nöjd!!

IMG_6101En dryg halvmeter är den.

IMG_6089Enligt siciliansk tradition symboliserar pinjekotten Tur, Framgång och Lycka. Kottarna står ofta vid husentréer och symboliserar också Gästfrihet.

Någon föreslog att jag borde börja importera kottar och sälja men det skulle bara sluta med att jag blir the crazy kottelady och behåller alla kottar själv och en dag skulle jag återfinnas död bland tusentals kottar. Så kan vi inte ha det!

/En mycket nöjd kottelady.

 

 

10 Comments on “Say hello to my little friend!”

 1. Hej Titti! Jag kan gott och väl förstå din förtjusning över dessa vackra figurer!! Nu undrar jag om du vet ifall de finns i övriga Italien?? Jag ska snart till Toscana så kanske kanske, eller inte!

  1. Jag vet inget säkert men jag fick intrycket av att pinjekottarna i keramik var en Sicilien-grej. Men jag såg å andra sidan inte en enda i Palermo.. Från butiken i Taormina där jag köpte den stora kotten som kom i går kunde man beställa på nätet men nu kan jag för mitt liv inte komma i håg vad butiken heter. Jag ska leta ett kort eller kvitto och hittar jag namnet på den så återkommer jag! Då kan du beställa där om du är sugen. Jag tänker själv att jag nog skulle kunna behöva en till… 🙂
   /Titti.

   1. Tack snälla Titti för svaret! Jag kollar runt i Toscana och blir glad om jag hittar nåt! Och då återkommer jag i så fall!!

 2. Hej Titti!

  Vi reste till Taormina för andra gången i maj.
  Jag liksom du är störtkär i kottarna. Däremot innehar jag inte samma handlingskraft som du(velar hit och dit tills dess att det är försent)Jag skulle naturligtvis ha köpt och bett dem leverera hem.
  Ångrar mig så in i hjärta & benmärg.

  Inte har du möjligtvis kontaktuppgifter till butiken där du köpt dem?
  Skulle bli hjärtans glad 🙂

  Hälsningar Annelie

  1. Hej Annelie! Du kan sluta ångra dig. Här är butiken där jag köpte mina blå kottar: manago.it ! Hoppas det löser sig smidigt. Själv ångrar jag att jag inte köpte en lampfot (!!) som såg ut som en kotte också. Den jag såg i butiken hittar jag inte på hemsidan. Att man alltid ska vela!
   Ha en fin helg. /Titti.

 3. Pingback: Kottar | VAVAWOOM

 4. Hej Titti!
  Kul, googlade på kottar och kom in här. Vi köpte våran gröna kotte i Palermo 2007, 40cm och 9kg som vi släpade hem i en ryggsäck.
  Står på våran terrass. Jag ska lägga ut bilden på Instagram/zokizickla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *