S som i spurt

Titti SchultzLivet1 Comment

Veckan innan jul och veckan innan sommarsemestern är stressiga för alla antar jag och tror jag. För mig är det som slutspurten i ett långt lopp, på ett bra sätt. Sista veckan är alltid galen men också lite extra rolig. På fredag är det sista dagen innan jag drar på semester. Vi har ju aldrig gått på semester tillsammans förut här på bloggen men bara så du vet så brukar jag börja med en tvärnit. När allt jobb är klart på fredag drar jag i handbromsen, det brukar skrika till i däcken. Landet är första målet, dit åker jag och gör ingenting i några dagar. I N G E N T I N G . Sedan blir jag som folk igen.

Det är märkligt att jag gör samma misstag varje år. Dels är det mycket att fixa på jobbet innan ledigheten, inget konstigt med det men det är knäppt att jag varje år också klämmer in så mycket jag bara kan på fritiden också. Jag vill hinna träffa en massa vänner innan man sprids ut över sommaren. I går var det spontanmiddag med svärmor och svärfar, det var min enda tomma kväll på hela vekan så det var trevligt. Jag åt fisk.

IMG_4639Gott! Men jag lät den titta bort innan jag högg in.

Jag tog en fika på Märlarpaviljongen i går med en kompis, utsikten, åt nästan alla håll, är fantastisk!

IMG_4636

I dag har jag klippt mig och färgat håret, känner mig som ny. Min frissa kan vara den bästa i hela världen. Jag och Erik har kollat en lägenhet (en av alla de vi troligen inte köper. Vi är hopplösa.) och jag hann också förbi doktorn och det visade sig att jag har urinvägsinfektion.Effektiv dag…

I morgon svänger jag förbi kiropraktor-Agnes, jag har inte ont någonstans men det är så fantastiskt härligt när hon knixar loss med min rygg, nacke och axlar. I bland kör hon ett race med mina ben också. Senare på kvällen ska jag och en kompis på en annan kompis restauranginvigning, på torsdag är det sommarfest på jobbet på kvällen och sedan är det fredag och då kommer hunden Sally. Körigt men på bästa sätt. Men det blir lite extra av ett annat S – stress.

Köriga dagar är det bra att ha foton som det här att plocka fram;

IMG_4627Så här såg det ut när jag gick och la mig ute på landet i söndags kväll. Det såg nästan likadant ut när jag klev upp klockan fyra i går morse för att åka till jobbet. Då kan jag tycka att det är en lyx att kliva upp tidigt på morgnarna. Vi är inte så jättemånga som är uppe vid den tiden och får uppleva hur olika platser ser ut så dags och hur de platserna förändras med årstiderna. Till och med en riktigt kall och mörk morgon när det blåser snöstorm i sidled är det lite fint. Snöröjningen har inte kommit igång och jag pulsar i väg i nattens snöhögar. Det är också härligt.

Men nu är det fokus på de tre s:en, Spurt, Sommar, Semester. Jag hörde att det inte blir något sommarväder den här sommaren. Det är helt ok. Jag siktar på det stora L:et – Ledigt.

Nu spurtar vi! 🙂

Kram, Titti.

 

 

One Comment on “S som i spurt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *