Praoa lite

Titti SchultzLivet3 Comments

Radio är det roligaste som finns. Den känslan har jag haft från den allra första dagen på den första radiostationen där jag jobbade och där jag sedan jobbade i 19 år. Jag hade så vansinnigt roligt i alla år på RIX FM! Nitton år jobbade jag där, folk tror inte att man är klok när man säger det. Ingen jobbar ju så länge någonstans… 🙂  Men vad ska man hålla på och byta jobb bara för att byta för? Fattar inte det. Jag har  utvecklats, utmanats, pluggat och träffat människor jag aldrig skulle ha träffat annars på mitt jobb. Nu jobbar jag på NRJ och gör fortfarande morgonprogram, jag och mina kollegor har varit på NRJ i lite drygt ett år nu, morgonprogrammet heter Vakna med NRJ (påhittigt va 😉 !?) och jag är helt lycklig över att allt fler hittar oss och gillar det vi gör. Och programmet är minst sagt varierande, högt och lågt skulle man kunna säga. Det som kanske låter som tingeltangel och som något som vi helt oplanerat får för oss men är ganska ordentligt planerat. Oftast… Eller så är det inte det. Alls. Lite olika. Det kan också variera. Tänkte att du skulle få se hur vi har det, här kommer lite bilder från veckan som gått för nu tar jag helg.

IMG_2276Min plats i studion med det som är mitt viktigaste verktyg. Kjell Sundvall hälsade på och det gjorde Loreen också och hon är en udda växt i artistrabatten kan man säga. Jag tycker mycket om henne. Nej-knappen…bra att ha med tanke på sällskapet i studion. Roger och Ola är lite besvärliga i bland, då avlastar knappen rösten. Frukt kommer på måndagar. Måns hälsade på och producent Jocke i hörnet tar en paus.

IMG_2266

Det händer märkliga saker på mitt jobb… Här är Ola i gång med det dildorace som varit ett stående inslag varje fredag de senaste veckorna. Ola låter vibrerande dildos spå vilka som går vidare i Melodifestivalen. En mycket udda idé, vad vet väl dildos om musik?? Jocke refererar och han har uppvisat en talang som gör att vi misstänker att Sportradion kommer att försöka värva honom. Programassistent Carolin är också mycket engagerad… Lustigt nog har didosarna haft rätt i ganska många fall. Tänk om jag hade vetat det här när jag pluggade journalistik i fyra år på universitet med tillhörande studieskulder. Livet, vindlande vägar, bananskal osv osv. Men det är ändå ett fantastiskt jobb jag har. Det är som sagt mycket varierande. Det finns också dagar då jag är glad att jag pluggat.

IMG_2217Ännu en idé från Ola, han byggde världens längsta selfiepinne. Först var den 23 meter men gick, inte oväntat, av. Den slutade till sist på 13 meter och här testar vi den. Bakom oss ser du en glimt av studion. Till vänster har vi postfacken (mitt är i raddan närmast kameran, det fjärde nerifrån och tomt. Skicka gärna post! Spännande…) och till höger kollegorna på Mix Megapol.

IMG_2273En inspelningsholk. Ett pyttelitet ljudisolerat rum, här spelar vi in våra egna, oftast roliga, låtar, eftermiddagens nöjesnyheter och annat ditt och datt.

IMG_2267

 

En liten inblick. Är det något du undrar eller är nyfiken på så bara fråga!

Trevlig helg!!

 

 

3 Comments on “Praoa lite”

    1. Hej Linus,
      Nu är det ett gammalt inlägg du hittat. Jag jobbar inte på NRJ längre utan på Sveriges Radio och P5. Där gör jag morgonprogram. Jag har inte ens jobbat där i två månader ännu så jag vet faktiskt inte hur det funkar med prao där. Vill du så maila mig, titti.schultz@sr.se så ska jag fråga hur man tänker när det gäller att ta emot praoelever. Kul att du verkar tycka att radio är roligt! Det är det.
      /Titti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *