Oxford

Titti SchultzLivet, TravelLeave a Comment

När vi lämnat universitetet i Cambridge skrev vi snabbt in oss i Oxford. Korta endagskurser… Jag önskar att jag hade läst på något av de här universiteten, mest för alla traditioners skull. De har mycket hyss för sig och mycket som de håller lite hemligt. Jag önskar att jag visste alla hemligheterna. Vi fick skrapa lite försiktigt på ytan.

IMG_0257

Radcliffe Camera och ett gäng som mest koncentrerar sig på hur man håller selfiesticken (jeep, en sån har vi med oss. Eller jag…) och var man ska titta och då får vi alla lite konstiga miner… Erik ler inte riktigt så där i vanliga fall.

IMG_0263

Radcliffe Camera (camera betyder rum på latin) är ett runt bibliotek med anor, grundades 1320. Det är stängt för allmänheten. Och samtidigt som det är retligt att inte få komma in så är det lite härligt att man håller på sitt och värnar om att bibehålla allt som finns där inte utan att det blir nednött av stampande turistr med selfiepinnar. Biblotikarien i Radcliffe Camera fick inte gifta sig förr i tiden, oklart varför. Fokus på jobbet kanske? En bok av alla böcker som ges ut i Storbritannien hamnar här, eller strax bred vid i…

IMG_0248

…Bibilotecha Bodeliana.

IMG_0259

IMG_0280

Eftersom både Trinity College och King´s College höll stängt när vi var i Cambridge var Christ Church College i Oxford något jag såg fram emot M Y C K E T! Här drar det i hop sig. Jag blir lite som ett barn på julafton av sånt här.

IMG_0279

IMG_0287

Ett av husen där eleverna bor under terminerna.

IMG_0328

Det berömda taket i trapphuset upp till salen där eleverna fortfarande äter sina mål. Taket har du sett i en och annan Harry Potterfilm också. Man kan säga att det här var en av få saker som fick alla barn, som släpats med av sina föräldrar på rundvisning, att tappa fokus på att busa och tappa hakan i stället. Kul. ”The Harry Potter ceiling!”

IMG_0338

Och här äter Harry Potter. Och Christ Church Universitys elever. Bordsbön läses på latin inför varje måltid.  Flera scener i Harry Potterfilmerna har spelat in här men man har en studio uppbygd också som ser lika dan ut och den är bredare med plats för fyra rader bord. I Ocford finns bara tre.

IMG_0337

IMG_0361

Innergården med klocktornet Tom Quad, kallat Big Tom! En klocka (bygd 1682) som ringde 21.05 varje kväll så eleverna skulle veta att nu var det dags att rappa på hem. Den ringde 101 gånger, det var antalet studenter på den tiden. 16 blivande premiärministrar har utexaminerats från Christ Church College.

IMG_0368

Älskar hur det poseras.

IMG_0399

Vi promenerar en del. Mys- och gullighetsnivån är hög.

IMG_0391

IMG_0309

IMG_0301

IMG_0322

IMG_0312

En alldeles fantastiskt gammal brevlåda modell större. Mannen i den röda västen berättade att han tror att den fotas runt 350 gånger om dagen, han försöker komma med på de flesta bilderna.

Efter Oxford styrde vi mot Gloucester genom mysiga små byar och vi gjorde ett stopp vid Highclere Castle, mer känt som Downton Abbey. Hur det gick återkommer jag om…

Uppdateringen går lite långsammare än jag skulle vilja men uppkopplingen är lite si och så på många ställen. Men håll ut, det finns så mycket att visa.

Nu åker vi till Bath för romerska bad.

 

Kram, Titti.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *