Off Air

Titti SchultzLivet30 Comments

Vilka dagar det varit, i dag och i går.  I går blev det officiellt att jag lämnat NRJ och alltså inte kommer att sända mer radio där. Det blev väldigt mycket reaktioner och det hade jag inte alls förväntat mig, inte i den mängden.

Jag vill börja med att säga ett JÄTTESTORT tack till dig som lyssnat och som skrivit både här, på twitter och på mitt instagram. Det har skrivits fantastiska saker, många har delat minnen från det vi gjort i etern under alla år, skratt och överraskningar, humor och allvar. Många har berättat att vi varit viktiga, att vi spelat roll i någons vardag varje morgon, för dig som känt dig ensam, tagit dig genom sjukdom, skilsmässa eller andra jobbiga helvetessaker. Det har gjort mig rörd, mer än en gång har jag blivit alldeles tårögd, tjock i halsen och tagit ett djupt andetag. Det betyder väldigt mycket. Tack.

Att jag slutar på NRJ blivit nyheter i tidningen och på alla möjliga sajter. Jag blev intervjuad live av Expressen TV och jag blev en newsflash till landets smartphones! Jag blev lite förvånad…! Citat har vridits och vänts lite på och rubrikerna som i dag gick in på andra dagen har blivit lite smaskigare, man letar något ”göttigt”. Som den här till exempel:

IMG_2925

Men så här ligger det till:

I början av året kände jag allt mer att jag ville lämna NRJ, jag har fört en dialog med mina chefer om det, vi har bollat idéer och jag känner att jag mötts av förståelse och en vilja att hitta riktigt bra lösningar. Våra samtal har förts till och från under vårsäsongen. Så tidigt i våras säger min kollega Roger Nordin upp sig. Då står det förstås helt klart att det behöver monteras i hop ett helt nytt morgonprogram. Jag och mina chefer är helt överens om att jag inte ska vara en del av det programmet. Vi kommer överens om hur jag ska kunna lämna NRJ så det blir bra för alla inblandade. Mina chefer har varit mycket tillmötesgående, det uppskattar jag mycket. Vi har alltså skilts som vänner och kanske korsas våra vägar igen i framtiden, det är i alla fall inga fnurror på några trådar.

Jag måste får visa några av alla de väldigt fina kommentarer som kommit till mitt insta och på twitter;

IMG_2926

IMG_2927

IMG_2928

 

 

Ett par ganska unga tjejer smsade det här till varandra och skickade sedan till mig på twitter! Mycket känslor…

IMG_2914

 

Och så newsflashen:

IMG_2873

🙂 🙂  Vilken grej!

Men vad ska jag göra nu då? Jag har planer. Jag berättar så klart när min nya vardag tar form. Precis som vanligt kommer jag att fortsätta göra moderators- och konferenciersuppdrag, det har varit grädden på moset tidigare men nu har jag möjlighet att göra fler, större och mer omfattande uppdrag eftersom jag just nu inte behöver ta hänsyn till mina tidigare arbetstider. Kalendern fylls på och det är så jäkla roligt!

Avslutningsvis vill jag önska min fina kollega Ola Lustig stort lycka till tillsammans med sina nya morgonkollegor Daniel Paris och Ellen Bergström. På måndag gör de sin första morgonsändning tillsammans. Jag vet precis hur det kommer att fladdra i magarna på dem på måndag. Jag tänker så klart lyssna, gör gärna det du också! Det kommer att ta några veckor för dem att hitta varandra och jag hoppas att du som lyssnar ger dem lite tid. Jag är säker på att de kommer att bli grymma tillsammans. Jag tycker mycket om Daniel och Ellen. Daniel och jag känner varandra lite och Ellen och jag har träffats några gånger, hon är så skön. Och hon har en hund, hundmänniskor har alltid halva inne hos mig!

Jag har sett att det varit många hårda kommentarer hos både Daniel och Ellen, det är inte rättvist. De har blivit erbjudna tjänster som var lediga, de har inte tagit någons jobb. Jag önskar att de i stället fått drunkna i pepp och hejarop. De har i alla fall min pepp!! LYCKA TILL Ola, Ellen och Daniel.

 

Oavsett vad jag har på gång så hoppas jag att du och jag håller kontakten här och på insta (@tittischultz) .

Stort tack igen till dig som lyssnat på mig. Vi hörs igen…

Kram!!

 

 

 

 

30 Comments on “Off Air”

 1. Hej Titti, tycker det är sjukt tråkigt att både du och Roger ska sluta, blev uppriktigt ledsen när jag hörde det och tänkte ”vad ska man nu lyssna på”.

  Jag skrattade verkligen mycket påväg till jobbet eller skolan med vakna med NRJ i öronen och du har alltid varit en favorit med ett underbart skratt. Önskar dig lycka till i framtiden och hoppas att vi för höra dig och Roger i radio tillsammans snart igen för ni har verkligen något speciellt. Kram Wille

  1. Tack Wille!
   Jag blir så himla glad varje gång någon berättar att jag och vi har fått vara en del av vardagen och att vi spelat lite roll, gjort någon glad. Tack för att du tar dig tid att skriva och jag hoppar också att vi hörs igen i framtiden.
   /Titti

 2. Tack för du fått mig att skina som en sol på morgonen.
  Tack för du fått mig att vika mig av skratt gång på gång.
  Tack för ditt härliga skratt.
  Tack för alla kloka råd du kommit med.
  Tack för att du varje vardagsmorgon i mer än 7 år fått mig att skatta, tänka och framför allt ha något att längta efter.
  Kommer bli tomt utan din röst på morgonen.
  Återigen, tack, tack och TACK för att du förgyllt mina morgnar under dessa år. Du är ett unikum och helt fantastisk.

  Kram Malin

  1. Herregud, du fick mig på riktigt att börja gråta!
   Jag vet inte vad jag ska säga, jag har ju bara suttit där och varit mig själv. Stort tack för att du laddar det jag gjort med ett större värde. Och jag har aldrig blivit kallad unikum tidigare! 🙂
   Tack och en varm kram, Titti

 3. säger som så många andra att jag kommer sakna dig i radion på vägen in till jobbet & på mina hundpromenader
  Tack för alla år som du har förgyllt mornarna, önskar dig STORT lycka till i framtiden!!

 4. Jag såg detta idag herregud blev jätte ledsen. Jag lyssnar på er varje morgon har även gjort när ni var på rix fm. Kommer sakna dig och roger på morgonen! Lycka till

 5. Kan bara hålla med alla andra, kommer sakna dig mycket Hoppas vi alla får se eller höra dig någonstans inom en snar framtid. Kram

 6. Ja herregud vem ska man nu vakna med på morgonen?? Undrar om jag överhuvudtaget kommer att vakna Önskar dig lycka till med framtida projekt!!

 7. Så tråkigt att du ska sluta!!!! Det har varit ett nöje att lyssna på dig på morgonen, oavsett om det varit på jobbet, i stallet, på hundpromenad, i bilen…… Kommer att sakna dig, men lycka till med det du ska göra!!!!

 8. Tack Titti för alla år du/ni fått mornarna att flyga fram. En era går i graven. Kommer bli sega mornar framöver men önskar dig såklart all lycka i framtiden. Du kommer rocka vad du än tar dig an. Du är one of The kind ❤️

 9. Hej Titti!

  Jag blev helt stum när jag läste rubriken att du och Roger ska sluta. Ni har varit helt fantastiska under alla timmar ni sänt radio, jag kan rada upp många gånger jag skrattat, blivit förbannad (inte på er utan med er), kännt pepp inför dagen mm. Ni har gjort stor betydelse i vardagen! Jag har dessutom en förkärlek till er eftersom ni kommer från Gävle vilket jag också gör, minns när ni var här och sände radio på hotell winn men jag kunde inte komma förbi och berätta hur mycket ni gör för omvärlden. Som jag är bitter över det nu, japp!

  Oavsett vad du gör så är du en fantastisk människa med otroligt viktiga värderingar. Fortsätt vara du (onödigt att jag skriver det egentligen för du är så stark ändå men nu gjorde jag det så jag inte ångrar mig), och stort Lycka till med dina uppdrag. Jag ser fram emot att se och höra dig, nu lät det nästan konstigt men jag hoppas du förstår vad jag menar. Och du, snälla fortsätt med ditt skrivande i GD, det är precis på pricken vad denna stad behöver.

  Keep going strong! Kommer sakna dig i radio.

  You rock!

 10. Det känns inte helt rimligt att jag blir lite tårögd när jag läser detta, men sen har jag ju lyssnat på dig sen du hängde med jesse och loogna. Morgonrutinen blir nu inte sig lik längre men önskar dig stort lycka till med det du ska göra istället<3
  Kram

 11. Tråkigt att du ska sluta. Det är för få personer (och framför allt för få kvinnor) i medievärlden som vågar stå upp för sunda o mogna värderingar och inte bara flamsa med. Även om flams också är bra ;).

 12. Hej
  Kom ihåg en morgon för länge när Roger skulle läsa upp ”kattens & hundens dagbok”.
  Era skratt smittade av sig & än idag kan jag inte låta bli att le vid tanken på de skrattanfall som utbröt under läsningen.
  Tack för alla mornar & Lycka till med dina nya utmaningar.

 13. Ansluter mig också till hyllningskören! Tack Titti för bra radio! Jag kan dock tycka att det är lite märkligt hur man behandlar lyssnarna inom PLR rent allmänt – i sista programmet kunde det gärna ha varit ett kort ”tack och bock”. Artigt och respektfullt i förhållande till lyssnarna. Det var ju samma sak i Rix FM. Är det av konkurrensskäl till andra kanaler som ni inte kan göra det, eller? Hur tänker du själv kring detta? Lycka till med framtida projekt!

  1. Tack för att du lyssnat!
   När vi lämnade studion inför sommaren var det inte alldeles säkert hur det skulle bli efter sommaren, vi gjorde som vi brukar och önskade våra lyssnare en fin sommar. Om allt varit spikat inför det som komma skall så hade vi kanske kunnat prata om det. Kanske. När vi lämnade rix var det våra arbetsgivare som uttryckligen bad oss att inte säga något om att det var vår sista sändning, det är något vi måste respektera i ett sånt läge men det kändes i hjärtat. Det finns taktiska och strategiska tankar kring det här, jag har stor förståelse för det. Men precis nu, efter alla varma ord och fantastiska hälsningar som jag fått, skulle jag vilja skicka massor med kärlek till varje lyssnare, jag skulle allra helst vilja åka hem till alla som lyssnat och tacka dem personligen och en och en. Lyssnarna är det finaste och viktigaste vi har.
   /Titti

 14. Här är en till som blev uppriktigt ledsen när jag hörde att du och Roger ska sluta sända morgonradio… Om ni bara visste hur många mornar ni varit med mig på vägen till jobbet, framförallt när jag pendlade i massor med år. Jag har skrattat med er, gråtit med er och ni har känts som kompisar. Jag önskar dig all lycka till med dina framtida uppdrag och tack för alla de här åren. Självklart hänger jag kvar här inne och på insta 🙂 Kram

 15. Hej Titti
  Tack för fantastiskt många år av värme och glädje. Du har med din underbara personlighet varit med mej alla glada mornar, och också alla tyngre.
  Genom anorexi och genom studier och vidare genom pension till jobb och tidiga mornar med nyfödd bebis.
  Du har gett många kloka råd och också gett mej så många skatt. Många gånger har jag skrattat så tårarna runnit och en dålig start på dagen har genast blivit bra.

  Tack så jättemycket för alla år och för allt du bidragit med i mitt liv. Du har varit med mej på så många mil i löparskorna och även en hel del mil på skidor.

  Summa summarum så har allt du varit med på blivit bättre än det skulle varit utan dej.

  Lycka till framöver.

  Kram

  1. Hej!
   Tack för ditt fantastiska meddelande. Om det jag gjort i etern på något sätt kunnat vara något positivt i allt du kämpat med och tagit dig genom fram det fantastiska med en liten bebis så gör det mig väldigt glad, alldeles varm faktiskt. Och lite stolt. Att jag fått spela roll i din vardag. Tack, ett stort tack för att du berättar.
   Många kramar, Titti

 16. Hej Titti!
  Förstår att ni vill gå vidare men oj vad jag kommer sakna dig och Roger på morgnarna! Efter år av depression så har ni varit min verklighetsförankring på morgnarna när man mått dåligt. Stort tack för allt!

 17. Men oj, jag förstår om du vill göra ngt nytt men vansinnigt synd för mig…..O inte minst min chef som listat ut när jag har klivit ur sängen m.fel ben på morgonen o inte hann lyssna på dig uppmanade hon alltid mig att lyssna på dig o sen mådde jag fint resten av dagen . Nu försöker hon va en kul o fantastiskt klok kvinna själv. Gissa vem jag gillar mest? Hur mycket jag än saknar dig så önskar jag dig ännu mer LYCKA TILL!!! Med dina nya utmaningar. Va rädd om.dig!

  1. Din chef verkar verkligen vara en klok och härlig människa 😉 !!
   Tack för att du varit med mig på morgnarna och tack för din pepp. Jag hoppas att du hittar nya vägar att få finfina morgnar och så får vi se var och när vi hörs igen.
   Allt gott till dig.
   Kram, Titti

 18. Har nu bytt från Nrj till P4. Det säger allt. Du är såååå saknad. Du var en lugn å trygg, otrolig rolig och klok människa i ett stormigt hav av galenskap med de andra knasbollarna. Det blir nog bra det här men du är saknad.

 19. Oj, oj, oj! Trodde att du och Roger bara hade semester! Otroligt tråkigt! När det har varit tungt att gå upp på morgonen och förbereda sig för dagens dust med jobbet, så har jag fyllts med energi av att lyssna på dig och Roger. När ni sände Rix Morronzoo med Gert Fylking var det min höjdpunkt i radiolyssnandet. Bara jag tänkte (och även fortfarande tänker)på de galna saker som du Titti och Gert gjorde i programmet kunde få och kan fortfarande få mig att börja skratta inombords. Tack för all energi, tack för alla glada skratt och tack även för alla intressanta, tankeväckande program som du har gjort! Mvh Anders

  1. Hej Anders. Och TACK!
   Jag blir väldigt glad av din hälsning. Att jag och vi varit en del av så många människors liv och att vi varit en del av vardagen och fått en plats där är så otroligt fint och roligt. Att du skriver som du gör blir jag så himla glad av, det går rakt in i hjärtat och stannar där. Det menar jag verkligen.
   Kanske hörs vi igen. 🙂
   Mvh, Titti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *