Norge

Titti SchultzLivet, Mat & Dryck, Resor, TravelLeave a Comment

 

Jag har varit på en helt obeskrivlig och makalös plats. En resa som blev så himla härlig!! Min på alla sätt grymma vän Lisa känner en tjej som bor i nordnorge på ön Bolga, Hélen. Nu samlade Lisa i hop ett gäng av sina vänner och satte i hop en resa till Bolga. Lyllos mig som var en av dem som fick åka med! De flesta av oss kände inte varandra sedan innan, Lisa var vår gemensamma nämnare. Någon av tjejerna hade jag träffat tidigare. Det hade kanske kunnat gå hur som helst…det blev SUCCÉ!!!!

Jag där i framkant. Lisa bakom mig, Mia till höger om mig, Annika i luvan och bakom Mias hår skymtar Ebba. Vi köpte mössor på flygplatsen för att smälta in. Sedan visade det sig att norrmän inte går runt med norgemössor på sig… De verkar vara som folk är mest. Med vanliga mössor. 😉

Långt som attan norrut!!! Innan avresa hade jag inte riktigt koll på var jag skulle men jag blev varse… 🙂 Och vilken resa det blev. Jag tänkte ta dig med till ett par platser som jag alltid kommer att längta tillbaka till!

Vi flög Stockholm till Oslo till Bodö.

Från Bodö tar man färjan till Bolga. Resan som jag var rädd att den skulle kännas lång och bökig var bara vacker, trots att vädret var tveksamt. Men dåligt väder är dramatiskt och vackert, kanske lite extra mycket i de här trakterna.

Annika Leone med vinden i håret!

Några höll sig ordentligt kamouflerade! Det retade mig att jag lämnat min jacka hemma, enhetlig klädset piggar alltid upp. Annika Leone, Lisa Idering och Mia Rossling.

Så lade färjan till på Bolga!

Vi bodde i de små husen där bakom mig, spektakulär utsikt garanterades! Bolga Brygge heter stället.

När vi installerat oss promenerade vi runt lite och sedan blev det en kväll med fantastisk mat, lokal öl och så mycket prat! Jag skrattade så jag knappt fick luft. Blir glad bara jag tänker på de här kvinnsen som jag fått hänga med.

Alltså… Lax fiskad runt hörnet med smarriga tillbehör!

En så otroligt vacker plats. Nästan exotisk fast vi ”bara” var i Norge. Under vår långhelg, torsdag till söndag, hann vi med en hajk som gick runt, genom och över ett berg, fiske, kajakpaddling, vandring och klättring till glaciär. Vi har ätit och druckit gott… Tänkte som sagt att du skulle få åka med till de här ställena, sprider ut inläggen lite. Snart tillbaka!

Kram.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *