Mockba…

Titti SchultzLivet, Travel1 Comment

…eller Moskva som vi säger. Där har jag aldrig varit men jag skulle väldigt gärna åka dit. Jag och min kille kom hem från Palma i söndags och i måndags åkte han till Moskva för att se när Sverige förlorade mot Tjeckien i ishockeyVM.

När matchen var slut i måndags så ringde jag som en rar flickvän för att säga god natt, då svarade en obekant röst: ”helllaaouuu”. Hello? frågade jag. Och efter lite om och men fick jag veta att jag fått en rysk man på tråden, en rysk man som hittat Eriks telefon på golvet inne i hockeyarenan. Erik fick jag tag på via en i hans resesällskaps telefoner. Erik ringde sin mobil, fick samma svar ”helllaaouuu” och lyckades med en rysk guides hjälp styra upp så att ”helllaaouuu”-mannen och Erik fick ses och telefonen hamnade rätt i dag. Väldigt trevlig och ärlig rysk man. Sedan gick Erik ut och firade telefonens återkomst och var därför ganska trött när det var dags för guidad tur runt Moskva innan flyget hem. Här har vi Erik vid Vasilijkatedralen ( byggd 1555)  vid Röda Torget:

IMG_8123

I går var han hemma igen, Erik, det var en väldigt kort visit i öst. Med sig hem hade han presenter. Erik var ju inte borta så länge så han gjorde det lätt för sig och köpte det bästa jag vet; choklad. (Jag älskar för all del ikoner, silver och spännande saker som man hittar på spännande platser som Moskva men den tiden hade inte E.)

IMG_8114

Formgjuten choklad i Röda Torget-form och choklad med ett perfekt litet barn. Chokladen med barnet är tydligen himla vanlig och kommer i olika smaker. Den ser ut att ha vunnit pris ett par gånger. Det är, kan jag säga, obegripligt. Den här ryska chokladen var hemsk. Men det är tanken som räknas. Spasibo!

Kram, Titti. (Som väldigt gärna vill åka till Moskva!)

 

One Comment on “Mockba…”

  1. Tråkigt att chokladen inte höll måttet
    Vill också väldigt gärna åka till Moskva, hade varit riktigt häftigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *