Mitt äventyr i Skottland

Titti SchultzHealth & Lifestyle, Livet, TravelLeave a Comment

Stackars bloggen har blivit lidande under mina dagar på äventyr i Skottland. Jag kom dit och utmaningarna började direkt och lika snabbt försvann alla möjligheter till uppkoppling och bloggmöjligheter. Jag leddes nämligen rakt ut i ingenting. Nu ska jag berätta om ett av mitt livs största upplevelser. Jag har lärt mig massor, om mig själv, överlevnad, kartläsning, vilka växter kan man äta, livräddning, göra upp eld och jag reser ett tält snabbare än de flesta numera, jag var nämligen ansvarig för att allas enmanstält som skulle resas varje kväll..! Jag har också lärt mig massor om whisky, min resa arrangerades nämligen av destilleriet Ardbeg som gjort whisky i mer än 200 år och jag hade förberett mig på en resa med mycket slit men också en massa gulligull, så där som en pr-resa kan vara. De vill att man säga snälla saker om deras produkter, jag har varit med förr. Jag vill att du ska veta att jag inte lovat någon något inför resan, jag har alltså inga krav på mig att skriva snälla saker. Nu kommer det ändå att bli så. Anledningen är att människorna som arbetar där är alldeles fantastiska, de brinner för det de gör och att göra whisky, oavsett märke, är ett imponerande hantverk. De olika destillerierna på Islay gör också så att de ca 3 500 bofasta kan bo kvar på sin ö och ha arbete. Har jag blivit en whiskydrickare? Icke sa nicke!

IMG_3821

Vi tio ARDventurers från hela världen samlades på destilleriet den första kvällen för att få klämma och känna på varandra. Vi skulle tävla med och mot varandra och en enskild segrare skulle koras i slutet av veckan.

IMG_3816

Det här är Alexe Gauthier från Kanada, himla härlig tjej och hon blev en av de absolut viktigaste för mig under de här dagarna. Det är liksom lättare att be en tjej komma och hålla en jacka för lite snyggt medan man kissar mitt ute i ingenting. Ofta fanns det inte ens en liten buske fanns det att gömma sig bakom, bara en massa högt gräs och blöt mark. Klafs klaffs lät det där vi gick, men mer om det framöver. Alexe och jag pratade massor och delade mycket, hon blev viktigast bland alla deltagarna och ändå kom vi alla varandra otroligt nära. Märkligt hur snabbt det går när man är utlämnade till varandra och när man måste lita på varandra. Ingen av oss hade alltså träffats någonsin tidigare.

IMG_3820

Ljuset! Inget filter har varit nära den här bilden!

IMG_3825

IMG_3851

img_4208

Gruppbild! Jag, Benedikt Lünning från Tyskland, Ed Needham från London England, Michael Lutz från Tyskland, Chris Sayer från London England, Dave Bateman bor i Kanada men kommer från Glasgow Skottland, Keishi Iwata från Tokyo Japan, Monty Hall – äventyrare och fd Royal Marine i brittiska marinen och vår ledare på den här resan, Steve – också fd Royal Marine och överlevnadsexpert, Jackie Thomson längst till höger jobbar på destilleriet. Sitter gör Alexe Gauthier Toronto och Vancouver i Kanada, Jonah Flicker från New York USA, Calum Murray från ön vi var på, Islay Skottland och Mickey Heads från Ardbeg. Och så destillerihunden Ozzy.

img_4206

img_4207

IMG_3855

Makalöst ljus.

IMG_3857

Första kvällens middag och något senare sista natten på ett tag i en vanlig gossig säng.

Lite senare får du följa med ut på den första dagens utmaningar. Den började med en genomgång hos Ardbeg och tävlingar där, sedan på med vandringsdojorna och så rakt ut och väldigt mycket uppför…! I flera dagar.

Kram, Titti

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *