Mer regel än undantag

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Jag åker tåg från Stockholm till Göteborg och från Göteborg till Stockholm ganska många gånger per år. Till Götet har det nog aldrig varit några problem, men hem! Att jag ens väljer tåget fortfarande.

IMG_8344Nu sitter jag här igen. På ett stillastående tåg, i Falköping som normalt sett inte är ett stopp på hemvägens vanliga tågväg men vi tar en ovanlig väg med tåget för det har regnat. Jättemycket. Så mycket att hela Hallsberg står under vatten. I alla fall om man ska tro de dramatiska beskrivningarna jag fått. När jag  kommer att hemma i kväll kan ingen svara på och det senaste är att vi nu åker till Laxå, där ska vi kliva av tåget och hoppa på bussar som går till Hallsberg. I Hallsberg ska vi lämna bussarna och ta tåg igen. Det inser vem som helst som haft med SJ och Trafikverket att göra att det är en skärseld vi ska igenom.

Jag hade föredragit att få sitta kvar på tåget hela vägen. Då kan man jobba, blogga och läsa. På en buss blir det inte fullt lika roligt. Och jag som slog till på en Klass 1 – biljett för att få surfa hela resan. Kanske kolla en film (upptäckte dock att jag glömt hörlurar). Men nej, det är inte så synd om mig. Jag tänker på människor som sitter på andra tåg i Europa eller som vandrar längs motorvägar och tågrälsar eller som stoppas vid gränser. Jag ska så klart bara hålla käften.

Jag påminner om det här:

IMG_8323

Det viktiga i att vi finns för varandra. Hemma i Stockholm pågår just nu en stor manifestation i regnet. På Medborgarplatsen har massor av människor samlats och det gör mig lycklig. Man samlas för att visa solidaritet med alla människor på flykt i världen. Jag är där i tanken. Kan du hjälpa med en peng så skicka den gärna till UNICEF, du vet kanske att jag är engagerad i UNICEF, jag vet att deras hjälp kommer fram. Föredrar du någon annan insamling så ta den så klart. Ge det du kan. Kanske är det dags att rensa i garderoben, det är människor på väg som behöver allt de kan få, också ett fantastiskt sätt att hjälpa.  Jag rensar mina garderober i morgon tänkte jag.

Och precis nu meddelar tågvärden, som är ganska rolig, att vi inte ska åka buss utan tåg hela vägen. Det verkar dock som att resan kan komma att ta hela natten. Det kan bli så att det blir en direktrapport från tåg 440 i Vakna med NRJ i morgon bitti.

Nu backar tåget…

/Titti.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *