Lyxweekend

Titti SchultzLivet3 Comments

Söndagkväll och jag är tillbaka i Stockholm, min sambo bjöd på vällagad middag och tända ljus. Pizza. Köpt nere på hörnet. Mmmm. Vilken helg det blev! Det känns som att jag har varit på vift hur länge som helst, nästan som en galen Londonhelg för länge sedan. Jag har hunnit jättemycket bara sedan i fredags, bara roliga, lediga, mysiga och knasiga saker. Känslan i kroppen är att jag varit på semester och kommer jag att komma i håg koden på jobbet i morgon, minns kollegorna mig och minns jag dem. Bra känsla.

Umeå bjöd på strålande solsken och ett par minusgrader i går och idag var det snöstorm! Jag älskar det. Jag promenerade runt och lät snön äta upp mitt ansikte, jag älskar väder! Och jag är minst sagt svältfödd på snö och vinter så det var härligt. Framåt eftermiddagen envisades solen med att komma och ta plats igen… 😉

Min kompis Sofia hade grejor hon var tvungen att göra ett par timmar så jag tog en snabb sväng på Bildmuseet som ligger vackert vid älven, bra ställe – rekommenderas. Fin shop också.

IMG_2816

 

IMG_2775Blyerts.

IMG_2785

Sedan tog jag mig genom snöandet och hittade till slut kaféet där jag passade på att ta en kaffe med två gamla kompisar Anki och Peter (det är inte huset på bilden, huset på bilden är bara ett väldigt fint hus som jag passerade. Allt vackert brann inte i Umeå i den stora branden 1888.), vilken bonus! Det var så trevligt så jag tappade tiden och stressade i väg för att möta upp Sofia igen för lunch, bästa sortens lunch, Afternoon Tea på Gotthards som är en del av Stora Hotellet.

IMG_2818

Där satt vi och fikade en lång stund och hann komma fram till att vi måste ses i sommar. Det blir kul. Då hoppar vi från bryggan och grillar Sofia! Tack till dig, Tore, Alfred och Fredrik för en himla härlig helg. Hälsa Misu också! Efter teet skulle vi ta mig till flyget men på något sätt kom en liten guidad tur av hotellet emellan. Vilket ställe. En toksnygg och galen renovering! Där ska jag bo nästa gång jag kommer. (Du ska med Sofia!) Det här hotellet måste upplevas. Det fanns en galen bar och en fantastisk restaurang och rummen var sådana som man vill stanna i för alltid. Kolla här, ett litet smakprov!

IMG_2815Stora Hotellet.

IMG_2809Vilket ställe och vilka roliga lösningar, jag tog bara några snabba bilder och det är ett orättvist skrap på ytan. I´ll be back!

Sedan var det hemresedags. en trevlig tjej i incheckningen peppade och sa att hon alltid håller på mig när mina kollegor är stökiga, jag ska ha hennes trevliga leende och omtänksamma ord i huvudet när det är vardag i morgon igen.

IMG_2828Southbound. Jag somnade som en stock och flygvärdinnan fick skrika i örat på mig för att väcka mig och få mig att fälla upp stolsätet inför landningen, jag trodde att hon fått fnatt, vi hade ju just lyft! Och hemma väntade alltså min kille med romantisk italiensk middag. Så ska en helg dras!

Kram, Titti.

 

3 Comments on “Lyxweekend”

  1. Huset du fotat är Moritzska Gården, och den har faktiskt brunnit också! Till hälften! När huset skulle flyttas till sin nuvarande plats delade man på det och i samband med flytten brann den ena halvan upp. Vilken mardröm! Men å andra sidan hade byggjobbarna som skulle restaurera huset en bra ritning att utgå ifrån 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *