#LoveForParis

Titti SchultzLivetLeave a Comment

Omtumlande, chockerande och sorgset. Så har det känts i dag. Och jag är arg. Och frustrerad. Det är så mycket jag antar att jag inte begriper med den här situationen. Men hur den här terrorgruppen kan hålla på som de gör förstår inte jag. Hur får man stopp på dem? Finns det verkligen inget tydligt och effektivt man kan göra? FN som grundades för att säkra fred i världen har nu så många medlemsländer med så olika egna intressen att de trasslar in sig i varandra och de där egna intressena. Lyckas man inte trassla sig ur det så kommer FNs vikt i världen allt snabbare att väga allt mindre tungt. Jag vill att FN ska vara blytungt. Respektingivande. Med ett gemensamt mål, fred. Det känns väldigt tydligt att det samarbetet länderna emellan inte fungerar.

IMG_1660 Paris och människorna där har fyllt mitt huvud i dag. Det är jag förstås verkligen inte ensam om. Till slut började jag röja i garderoben och i strumplådan för att skingra tankarna. Det hjälpte inte. Det enda som skingrat tankarna på tragedin är det barndop jag varit på i dag. En så härlig, glad och fin ceremoni och fantastiskt mys efteråt, jag berättar mer om det i morgon. Men så länge det finns ungar måste vi våga tro på att det finns hopp. Men det vore ju fint om vi redan nu kunde börja styra den här enorma skutan rätt. Misströsta tänker jag inte göra! Vi som vet skillnad på rätt och fel är så många fler än dem som helt tappat det samma. Vi är så många fler än de som försöker skrämma oss. Därför ser jag fram emot min nästa resa till Paris och till Frankrike. Jag tänker fortsätta röra mig i världen och leva precis som jag vill var jag än är. Inte som de vill. Icke! Och aldrig.

IMG_1169Glad i Paris (för mindre än två veckor sedan)!IMG_1236Kärlek i Paris.IMG_1055Glad natt i Paris.

IMG_1122Mina tankar är hos dem som förlorat någon i Paris. Till dem som som överlevde men tvingades uppleva terrorn. Till dem som är rädda. Jag tänker också på att vi som vill varandra gott är många fler och att såna här händelser plockar fram det bästa i många, en styrka för att hjälpa dem som drabbats. En styrka för att lyfta och bära upp varandra. Det är helt fantastiskt och inte alls det de ynkliga vill att vi ska känna. Styra oss kommer de aldrig att kunna göra.

Jag väljer bort #PrayForParis, jag vill inte blanda in mer av någon religion i det här. Jag vill att var och en ska få tro på det de vill, leva som de vill med respekt för andra men inte att någon ska försöka styra hur andra ska tro och leva.

Jag väljer #LoveForParis och #ParisIsAboutLife. Kärlek och fullt av liv.

Franska kindpussar och en varm kram, Titti.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *